'The Handmaid's Tale' breekt een wel heel pijnlijk record

'The Handmaid's Tale' breekt pijnlijk record

De serie The Handmaid's Tale weet een pijnlijk record te vestigen, helaas...

Jim Pedd, 27 september 2021 14:22

De serie The Handmaid’s Tale brak een record tijdens de uitreiking van de Emmy Awards dit jaar. Maar helaas niet zoals de makers vermoedelijk gehoopt hebben.
The Handmaid’s Tale werd genomineerd in maar liefst 21 categorieën, verdeeld over Creative Arts en de Primetime Emmy's. Maar geen daarvan werd uiteindelijk verzilverd tijdens de uitreiking. Daarmee verbreekt de serie het record dat eerder in handen was van Mad Men.

Weinig prijzen!?
Het vorige record was in handen van Mad Men en stond op 17 nominaties, waarvan er nul verzilverd werden tijdens de uitreiking in 2012. Daarvoor hadden de series Northern Exposure en The Larry Sanders Show het record in handen met 16 nominaties en nul verzilveringen.

De serie The Handmaid’s Tale had slechts twee anderen voor zich te dulden als het op het aantal nominaties aankwam: WandaVision werd voor 23 Emmy's genomineerd. En de series The Crown en The Mandalorian werden voor 24 Emmy's genomineerd.

Overigens boekte The Handmaid’s Tale wel meermaals succes tijdens de Emmy-uitreiking. Zo won men de prijzen voor Outstanding Drama Series en Lead Actress in a Drama Series voor hoofdrolspeelster Elizabeth Moss.

The Handmaid’s Tale krijgt dit jaar nog een vijfde seizoen.
Bron: NME

Lees meer over: The Handmaids Tale, Emmy

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws