Waarom 'The Wheel of Time' op deze forse manier van de boeken afwijkt

'The Wheel of Time' wijkt af van de boeken

De serie The Wheel of Time van Prime Video wijkt fors af.

Jim Pedd, 26 november 2021 om 07:52

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Wheel of Time-showrunner Rafe Judkins legt uit waarom hij zo sterk afwijkt van het boek. Specifiek deed hij dat tijdens een Reddit AMA.
Judkins legde uit dat vrij snel besloten werd om een grote wijziging door te voeren in de serie. Het eerste boek draait om de zoektocht naar de nieuwe legendarische Dragon. Dat is expliciet een man in de boeken. Maar in de serie van Prime Video kan het ook een vrouw zijn.

The Wheel of Time-held
Een The Wheel of Time vroeg waarom de serieversie van Moiraine zelf overweegt dat de Dragon Reborn een vrouw zou kunnen zijn.

Judkins vertelde dat dit heel bewust is. "De verandering die we maakten is niet alleen dat een vrouw de Dragon zou kunnen zijn. De kernverandering was dat mensen niet 100 procent overtuigd zijn dat deze 3.000 jaar oude voorspellingen 100 procent accuraat zijn."

"Dat voelt eerlijker voor deze wereld en je ziet dat de personages vraagtekens zetten bij de voorspellingen over de Dragon en de details. Meer in de serie dan destijds in de boeken zo was. Het is behoorlijk opvallend dat de Aes Sedai uiteindelijk niemand vertrouwen. Vooral Moiraine niet. Niemand gelooft met 100% zekerheid wat honderden jaren geleden geschreven is."

The Wheel of Time krijgt elke week een nieuwe aflevering van Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Robert Jordan, Rafe Judkins

Populair nieuws