HBO gaat voor 'Lewis and Clark' van o.a. Tom Hanks en Brad Pitt

HBO gaat voor miniserie 'Lewis and Clark'

Nieuwe miniserie met hoofdrollen voor Casey Affleck en Matthias Schoenaerts.

Jan-Peter Rook, 1 februari 2015 om 13:00

HBO gaat investeren in Lewis and Clark, een gloednieuwe miniserie van uitvoerende producenten Tom Hanks, Brad Pitt en Edward Norton. De hoofdrollen worden gespeeld door Casey Affleck en Matthias Schoenaerts. De zes uur durende miniserie wordt gebaseerd op Stephen E. Ambrose‘s boek Undaunted Courage en gaat over Amerika's eerste contact met het land en de inheemse bevolking ten westen van de Mississippi.
Lewis (Affleck) en Clark (Schoenaerts) hebben aan het begin van de negentiende eeuw de leiding over de zogenaamde Corps of Discovery-legereenheid. Het is hun taak om erachter te komen wat de aankoop van Louisiana in economisch opzicht voor de Verenigde Staten kan betekenen.

De regie wordt verzorgd door John Curran (The Painted Veil), die samen met Norton en Michelle Ashford (The Pacific) verantwoordelijk is voor het script. De productie van Lewis and Clark gaat deze zomer van start.

Bron: /Film

Lees meer over: lewis and clark, tom hanks, brad pitt, casey affleck, edward norton, Matthias Schoenaerts, hbo, Stephen E Ambrose, Undaunted Courage, miniserie

Informatie over de serie: Lewis and Clark

Populair nieuws