search
Netflix wordt mogelijk verboden in Rusland en wel om deze reden
Series / Nieuws

Netflix wordt mogelijk verboden in Rusland en wel om deze reden

Rusland wil Netflix een boete gaan geven voor propaganda rond LHBTIQA+ thema's.

Het is natuurlijk niets vergeleken met al het geld dat Netflix heeft. Maar de streamingdienst lijkt mogelijk een boete te krijgen van de Russische regering. De streamingdienst wordt nu officieel onderzocht.

Dat meldt Vedomosti. In het ergste geval zal Netflix tijdelijk verboden worden, omdat het mogelijk bepaalde wetten overtreden heeft.

Wetten overtreden?
Olga Baranets, de publieke commissaris met als verantwoordelijkheid het beschermen van families, beschuldigt Netflix van het overtreden van een wet uit 2013. Daarin is "propaganda voor niet-traditionele seksuele relaties" voor Russen onder de 18 verboden. De beschuldiging wordt onderzocht door het ministerie van binnenlandse zaken van Rusland.

De wet is vanzelfsprekend behoorlijk fel bekritiseerd door mensenrechtenorganisaties als Article 19 en Amnesty International. Bovendien vinden critici dat de wet inbreuk maakt op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens dat door Netflix ondertekend en geratificeerd is.

Dat weerhoudt Rusland er niet van om dit soort stappen te zetten. Netflix heeft nog niet officieel gereageerd op het nieuws.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen