Budget 'The Wheel of Time' is wel heel klein

The Wheel of Time kost niks vergeleken met Lord of the Rings.

Jim Pedd, 2 december 2021 11:32

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Game of Thrones brak een boel records bij HBO. Gek is het dus niet dat allerlei televisiezenders proberen dat succes te herhalen. Daarvoor steken ze bakken met geld in nieuwe fantasyseries.
Prime Video lanceerde eind vorige maand dan eindelijk het eerste seizoen van The Wheel of Time. Die is gebaseerd op de boeken van Robert Jordan en ziet er behoorlijk prima uit, al zijn de visuele effecten hier en daar niet top notch. Nu weten we waarom.

Dure Amazon-series
Er wordt gewerkt aan meerdere fantasyseries door Amazon. Een daarvan is Lord of the Rings, dat voor het eerste seizoen 250 miljoen dollar aan productiebudget krijgt.

Zoveel geld geeft Amazon volgens showrunner Rafe Judkins niet uit aan The Wheel of Time. Hoewel de serie niet goedkoop is, is deze ook niet de duurste. Ondanks alle kostuums, paarden, actie en gigantische sets.

"Ons budget is klein vergeleken met Lord of the Rings. Ik denk altijd [lacht]: we zijn het duurste roodharige stiefkind - ooit. Ja, we hebben geld. Maar niet ongelimiteerd. Ik zou willen dat we een serie waren die geld in de fik zou kunnen steken, maar dat zijn we niet. Dus ja, er zijn budgettaire limitaties en die hebben invloed op hoe we het verhaal verfilmen.'

The Wheel of Time staat op Prime Video.
Bron: winter is coming

Lees meer over: The Wheel of Time, Rafe Judkins, Amazon, Budget

Populair nieuws