'The Wheel of Time': Wat zijn de Aes Sedai en kunnen ze?

De Aes Sedai zijn behoorlijk gevreesd in de serie The Wheel of Time.

Jim Pedd, 04-12-2021 08:40

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

In de vele teasers voor The Wheel of Time zagen we al wat voor krachten de Aes Sedai beschikken. Maar hun oorsprongsverhaal is nog behoorlijk complex.
De serie The Wheel of Time van Prime Video is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robert Jordan. Veel van het narratief draait om de oorsprong van de Aes Sedai en hun immense krachten.

De Aes Sedai
De Aes Sedai gebruiken magie. Zij hebben immense invloed in The Wheel of Time van Robert Jordan.

Duizenden jaren voordat het verhaal begint, konden mannen en vrouwen allebei lid worden van de Aes Sedai. Zij gebruiken de One Power, die uit twee kanten bestaat: de vrouwelijke helft Saidar en de mannelijke helft Saidin. De War of Power verandert dat.

Daarin nemen de Aes Sedai het op tegen de Dark One, de kracht van het kwaad en echt letterlijk de antithese op de schepper van het universum.

De Aes Sedai sluiten de Dark One op in een gevangenis, maar hij verpest de Saidan, de mannelijke Aes Sedai worden daardoor allemaal gek. Vanaf dat moment mogen alleen nog vrouwen de One Power gebruiken.

De oorsprong van de kracht ligt dus in de One Power, die weer wortels heeft in de elementen: aarde, lucht, water, vuur en geest. Gebruikers kunnen dat alles het ware 'weven', zoals het rad des tijds dat ook doet.

The Wheel of Time binge je via Prime Video.




Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon, Robert Jordan

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix