Wie is dit bizarre nieuwe personage in 'The Wheel of Time'?

Wie is dit nieuwe personage in The Wheel of Time?

The Wheel of Time stelt ons nu voor aan Loial Ogier, een nieuwe held.

Jim Pedd, 4 december 2021 om 16:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Loial is net verschenen in The Wheel of Time aflevering 5. Hij is een van de voornaamste personages in de boeken van Robert Jordan. De rol wordt gespeeld door Hammed Animeshuan. Maar wie is Loial?
Hij leert Rand al'Thor kennen tijdens zijn verblijf in Tar Valon, samen met Mat Cauthon. Z'n aanwezigheid in deze aflevering van The Wheel of Time is relatief beperkt, maar het belang van Loial moge duidelijk zijn.

Loial in The Wheel of Time
Amazon-serie The Wheel of Time kent een steeds grotere cast. In aflevering drie leerden we bijvoorbeeld Thom Merrilin kennen, die in de toekomst ook een grote rol krijgt. En twee van de belangrijkste Aes Sedai uit de boeken, Liandrin en Alanna, werden in de daaropvolgende aflevering aan ons geïntroduceerd.

Duidelijk moge zijn dat Loial een grote rol krijgt.

In de boeken is hij een wetenschapper, die Rand meermaals op reizen vergezelt. Hij eist ook samen met Perrin Aybara en nee: Loial is geen mens. Hij is een Ogier, een ogenschijnlijk monsterlijk, maar zeer intelligent wezen dat met in zijn eigen gemeenschap (een 'stedding') leeft.

Soms bezoeken zij menselijke steden, waar ze strijd vermijden, maar groot contact hebben met bomen en dat in zetten om de wereld te leren begrijpen.

The Wheel of Time binge je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Amazon, Prime Video

Populair nieuws