Man krijgt doodstraf voor smokkelen 'Squid Game' naar Noord-Korea

Doodstraf in Noord-Korea voor smokkelen Squid Game

De omstreden serie zorgt ook in real-life voor gruwelijke gebeurtenissen.

Zilko Tarici, 26 november 2021 om 06:00

Squid Game is een behoorlijk omstreden serie, maar ook in 'real life' zorgt de serie voor behoorlijk wat bizarre situaties. Zo is er nu een man die de serie op USB-stick van China naar Noord-Korea smokkelde, en daarvoor de doodstraf krijgt...
Nadat de man de USB-stick Noord-Korea in smokkelde, kwam de serie al snel terecht in de handen van middelbare scholieren. En ook zij kunnen rekenen op fikse straffen.

Gezellig land
De oorspronkelijke student die de USB-stick kocht, krijgt levenslang. Zes anderen, die enkel de beelden bekeken, zijn veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid. Ook de leraren van de betreffende school zijn ontslagen of zijn veroordeeld tot dwangarbeid in afgelegen mijnen.

De studenten werden na een geniepige tip betrapt. Daarna duurde het niet lang voordat de autoriteiten markten afspeurden op zoek naar buitenlandse media.

Radio Free Asia meldde vorige week al dat de hitserie zijn weg had gevonden naar Noord-Korea. Met de nodige gevolgen dus. De betreffende straffen gelden overigens niet alleen voor Squid Game; in het land staat de doodstraf op het bekijken, bezitten of verspreiden van media uit landen als Zuid-Korea en de VS.
Bron: Telegraaf

Lees meer over: Squid Game, Lee Jung Jae, Wi Ha Joon, Oh Yeong Su, Netflix

Populair nieuws