Pijnlijke kritiek op 'The Handmaid's Tale'

Pijnlijke kritiek op 'The Handmaid's Tale'

Een hoofdrolspeelster van The Handmaid's Tale reageert op deze kritiek.

Jim Pedd, 8 december 2021 om 14:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Amanda Brugel, die de rol van Rita Blue speelt in The Handmaid’s Tale, gaat tijdens een nieuw interview in op de pijnlijke kritiek die de serie krijgt.
Sommigen vinden dat de serie te gewelddadig is om te zien. Deze liet sinds het begin zien hoe gruwelijk het leven van een Handmaid wel niet is. Dat niet alleen: de martelingen waar hoofdpersoon June en de anderen meer worstelen, lijken zich soms wel wat te herhalen. Sommigen vinden daarom dat The Handmaid’s Tale zich schuldig maakt aan martelporno, een label dat gewoonlijk gekoppeld wordt aan films als Saw.

The Handmaid’s Tale-kritiek
De kritiek is wel wat pijnlijk, omdat de serie probeert te kijken naar misogynie en laat zien welke excessen er zijn.

Brugel ging daarop in:

"De enige manier om impact te maken, is door mensen ongemakkelijk te maken. Niet zo ongemakkelijk dat ze weg kijken, maar wel zo dat je hen raakt; dat ze opstaan en opletten. Niets dat we in de serie hebben laten zien is nieuw. Dit zijn dingen die constant gebeuren in de wereld. En hoewel het moeilijk is om te zien en ongemakkelijk is om naar te kijken, vind ik het wel belangrijk om te laten zien, want we zijn nog niet klaar met onze reis van geweld tegen vrouwen, misogynie en gelijkheid tussen de genders."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Hulu, Kritiek, The Handmaids Tale

Populair nieuws