'The Wheel of Time' onthult eindelijk de schurken: Dit zijn de Forsaken

The Wheel of Time bouwt op naar een grote ontknoping dit eerste seizoen.

Jim Pedd, 10-12-2021 09:31

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Aflevering 5 van de serie The Wheel of Time introduceerde de Forsaken. Zij lijken de voornaamste schurken te worden van de televisieserie van Prime Video en staan qua kracht enkel onder de Dark One.
In slechts vijf afleveringen zijn er al heel wat aspecten van The Wheel of Time tot leven gebracht. Zo leerden we de regels en concepten die de Aes Sedai en de One Power regelen, en kregen we de Ogier, Trollocs, Tinkers en de Children of the Light te zien. De Forsaken moeten we nog zien, maar dat moment komt snel.

The Wheel of Time-schurken
Aflevering 5 van The Wheel of Time zette de eerste Forsaken al op. We zien kleine figuurtjes op een altaar en die vertegenwoordigen de Forsaken. Dat zijn Channelers die volgens Lan hun ziel verkochten aan de Dark one, in ruil voor onsterfelijkheid.

Stepin merkt op dat de laatste Dragon - Lews Therin - hen allemaal opsloot, maar uitte zijn angst dat de Forsaken ooit bevrijd worden. De Forsaken zijn in de boeken van Robert Jordan een dertiental ongelofelijk machtige Channelers. Dit zijn ze:

Lanfear, Graendal, Ishamael, Mesaana, Balthamel, Aginor, Moghedien, Asmodean, Rahvin, Demandred, Sammael, Be'lal en Semirhage. In de boeken zijn ze een mix van mannen en vrouwen die inderdaad opgesloten werden.

Maar naarmate de Dragon Reborn langzaamaan opkomt, ook vrij komen uit hun gevangenis. Ze komen niet allemaal tegelijkertijd vrij. Hoewel de Dark One de echte schurk is, komt hij niet vrij en zijn het de Forsaken die de Dragon Reborn bevechten.

De boeken hadden meerdere delen nodig voordat we alle Forsaken te zien kregen. The Wheel of Time zal je snel voorstellen aan Ishamael, die even te zien is en in het eerste boeken de voornaamste slechterik is. De serie zie je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader