search
Netflix cancelt een van zijn grootste series na één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt een van zijn grootste series na één seizoen

De scifi-actiekomedie \'Cowboy Bebop\' wordt al naar één seizoen gestopt.

Netflix heeft nu al de stekker getrokken uit een van de grootste releases van 2021. De serie Cowboy Bebop krijgt geen vervolg.

De prijzige anime-verfilming werd al zwak ontvangen door de critici en de fans waren ook niet heel enthousiast. Een grote verrassing mag het cancelen dus niet genoemd worden.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de scifiserie op een zwakke 46 procent met een 5.80 / 10 als gemiddelde score. Het publiek was ook niet vrijgevig en de Audience Score staat op 55 procent.

Te duur en zwak bekeken
Volgens The Hollywood Reporter wijzen Insiders erop dat het vernieuwingspercentage van Netflix voor gescripte series met twee of meer seizoenen 60 procent is, in lijn met de industriegemiddelden. Net als alle verlengingen van Netflix werd de beslissing genomen door het kijkerspubliek en de kosten van de serie in evenwicht te brengen.

De Insider meent ook dat Netflix trots op zichzelf zou zijn om grote risicoprojecten als Cowboy Bebop in productie te nemen en de streamingdienst zou vele andere genreseries in de lucht en in de maak hebben.

Doek valt voor Cowboy Bebop
Het eerste seizoen van Cowboy Bebop heeft tien afleveringen en werd op 19 november online gezet. De serie is gebaseerd op de animeserie uit 1998 van ontwikkelteam Sunrise.

In Cowboy Bebop zijn er rollen voor onder meer John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Elena Satine en Alex Hassell en de scifi-serie speelt zich af in het jaar 2171. Het verhaal gaat over de avonturen van een losbandige groep premiejagers die criminelen achtervolgen door het hele zonnestelsel in hun Bebop-ruimteschip.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen