Stiekem is er een nieuwe 'Star Trek'-serie opgezet

Stiekem is er een nieuwe 'Star Trek'-serie opgezet

Star Trek bouwt op naar een serie rond Starfleet Academy en dat zou zo kunnen gaan.

Jim Pedd, 14 december 2021 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De vierde aflevering van Star Trek: Discovery nam afscheid van een van de hoofdpersonen. En dat leidt tot een mogelijke spin-off serie die al is aangekondigd door Paramount+.

Sylvia Tilly worstelt al weken met haar werk als Starfleet-officier. In de aflevering All Is Possible komt ze erachter niet om de juiste redenen bij Starfleet te zijn. Ze keerde terug naar het Starfleet-hoofdkwartier en ontving daar het aanbod van Kovich om les te geven op Starfleet Academy. Na een afscheid vol tranen, zei Tilly de Discovery vaarwel.

Starfleet Academy-serie
We weten dat Mary Wiseman niet helemaal weg is uit de serie Star Trek: Discovery. Haar opmerkingen in The Ready Room laten zien dat Tilly later dit seizoen terug zal keren. Is het mogelijk dat het onverwachte vertrek van Tilly stiekem de opzet vormt richting de spin-off Starfleet Academy?

We horen al lange tijd geruchten over een Starfleet Academy-serie. Toen Alex Kurtzman tekende om de franchise aan te voeren, vertelde hij al eens dat er zo'n show kan komen.

Kurtzman sprak met de New York Times en vertelde daar: "Ik weet dat er veel gesproken wordt over Starfleet Academy, waar we heel enthousiast over zijn."

Lang werd aangenomen dat Starfleet Academy zich tijdens een bekender tijdperk af zou spelen, de 23ste of de 24ste eeuw. Maar nu lijkt het ook een mogelijkheid dat de serie zich in de 32ste eeuw afspeelt.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek, Star Trek Discovery, Paramount Plus

Populair nieuws