search
Bizarre 'The Wheel of Time'-items uitgelegd
Series / Featured

Bizarre 'The Wheel of Time'-items uitgelegd

The Wheel of Time heeft een wel heel intrigerende mythologie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gebruik van magie is in The Wheel of Time beperkt tot vrouwen die de One Power kunnen gebruiken. De manier waarop is beperkt. Voor vrouwen geldt gelukkig dat er manieren zijn om hun magie te kanaliseren.

Dat gebeurt aan de hand van magische items en in de televisieserie hebben we er een aantal gezien tot nu toe. In dit artikel vertellen we je daarover.

Wat is een ter'angreal?
Er zijn drie categorieën van objecten die gemaakt worden met de One Power. Een angreal zorgt dat de kracht van de gebruiker toeneemt. Een sa'angreal is hetzelfde, maar sterker (zo zie je in het begin van The Wheel of Time dat Moiraine er eentje van steen meeneemt).

Dan is er de ter'angreal, die een specifieke functie heeft, en die volstrekt uniek zijn. Sommigen vereisen gebruik van magie om te gebruiken, sommigen kunnen door iedereen gebruikt worden en anderen hebben een heel specifiek doel.

In The Wheel of Time is het in aflevering 2 dat Moiraine uitlegt dat ze niet kan liegen vanwege de Three Oaths die elke Aes Sedai moet afleggen. Die worden verzegeld door de One Power in een tool genaamd het Oath Rod.

Dat is een van de ter'angreal waar de Aes Sedai van afhankelijk zijn in hun tradities. In aflevering 6 kan je dat ding zien, als Moiraine moet beloven dat ze trouw zal zijn aan de Amyrlin Seat.

The Wheel of Time zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen