'The Wheel of Time' verandert weer een verhaallijn

'The Wheel of Time' verandert weer een verhaallijn

De serie The Wheel of Time verandert 't verhaal van Mat en doet dat op deze manier.

Jim Pedd, 13-12-2021 11:01

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Mat Cauthon maakte een schokkend besluit in de zesde aflevering van de serie The Wheel of Time. Het verhaal van Mat dreigt daarmee veranderd te worden ten aanzien van de boeken van schrijver Robert Jordan waar de boel op gebaseerd is.
Mat werd genezen door Moiraine van de vloek van de duistere dolk. Maar besloot alsnog niet mee te gaan met zijn maten in de Ways. De aflevering eindigde ermee dat Mat de roep van zijn vrienden negeert en de Waygate zich sluit.

The Wheel of Time-keuzes
Mat is dit seizoen al een tijdje een van de belangrijkste kandidaten om de Dragon Reborn te zijn. In de ogen van Rand zou het niet heel gek zijn dat hij het is, aangezien Mat langzaamaan gek leek te worden.

Dat bleek echter te komen door de dolk die Mat meegenomen had. Vervolgens besloot Mat dus niet mee te gaan naar het Oog van de Wereld, waar het mysterie rond de Dragon Reborn opgelost zou kunnen worden. In de boeken liep het anders, waardoor het verhaal van Mat nu ook anders uitgevoerd moet worden.

In de boeken gebruikt Moiraine haar vermogens op Mat, maar wist ze zijn band met de dolk niet helemaal te scheiden. Ze liepen door de Waygate en gingen op een avontuur om Fal Dara en de Blight te bestrijden. Daar kwamen ze twee Forsaken tegen en de plantachtige bewaker van het Oog, de Green Man.

Mat vindt daar in de boeken een kist met onder meer een banier en hoorn van Valere van de oorspronkelijke Dragon. Dat hij nu niet mee gaat, betekent dat zijn rol anders wordt en dat hij het spul niet kan vinden. Dat betekent ook dat dit verhaal bij iemand anders terecht moet komen uiteindelijk.

The Wheel of Time zie je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon

Populair nieuws