'Halo'-serie gaat compleet los staan van de games

'Halo'-serie gaat compleet los staan van de games

Halo maakt z'n eigen canon horen we nu van de makers van de Paramount+-serie.

Jim Pedd, 18 december 2021 om 19:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Halo-franchise viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Dat maakt het natuurlijk extra mooi dat we een televisieserie gaan krijgen. De langverwachte show is volgend jaar te zien op Paramount+, maar blijkt z'n eigen canon op te bouwen dat volledig los komt te staan van de games.
Kiki Wolfkill, hoofd van transmedia bij 343 legde in een videointerview uit dat de Halo-serie een andere tijdlijn dan de games volgt.

Halo-canon
"We hebben wat context en perspectief dat verschilt van de verhalen die we al ervaren hebben, of waar we over hebben kunnen lezen in de games. We noemen dit de Halo Silver Timeline, om 'm te onderscheiden van het kerncanon," begon Wolfkill.

"Zo beschermen we het kerncanon en het verhaal op televisie. Daarmee bedoel ik ook vooral dat we onszelf de kans gunnen beiden te laten evolueren en te laten zijn wat ze moeten zijn voor hun media, zonder met elkaar te botsen."

De serie heeft een synopsis: "De meest geavanceerde krijger van de Aarde in de 26ste eeuw is de enige hoop op redding voor de beschaving, die door de Covenant richting uitsterven geduwd wordt. Dat is een niet te stoppen alliantie van andere werelden die erop gebrand zijn de mensheid uit te roeien."
Bron: Joblo

Lees meer over: Halo, Showtime, Paramount Plus, Pablo Schreiber

Informatie over de serie: Halo

Populair nieuws