Eerste recensies '1883': Ook een megahit?

Eerste recensies '1883': Ook een megahit?

De Yellowstone-franchise heeft er een spin-off bij; is die de moeite waard?

Jim Pedd, 20 december 2021 om 10:28

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie 1883 gaat bijna van start op streamingdienst Paramount+. De serie is een prequel op Yellowestone en volgt de familie Dutton die uit armoede probeert te ontkomen in Texas.
We volgen hen in 1883 terwijl ze reizen over de Great Plains, op zoek naar een betere toekomst in Montana. Acteurs Tim McGraw en Faith Hill zijn te zien als James en Margaret Dutton en Sam Elliott is te zien als Shea Brennan. Maar doen ze het goed?

De recensies
We doen een greep uit de eerste recensies!

Variety: "1883 heeft de personages, de omvang en de visie om een opwindend nieuw hoofdstuk van de Yellowstone-franchise te worden, en is het zeldzame voorbeeld van een spin-off die niet voelt alsof hij te veel gebonden is aan het bronmateriaal."

Detroit News: "1883 is uitgebreid genoeg om op zichzelf te staan, maar de connecties met de oorspronkelijke serie geven hem extra houvast. We weten waar het heen gaat, maar dat doet niet af aan de reis om er te komen."

Yahoo: "Zelfs voor kijkers die nog niet naar Yellowstone gekeken hebben, is de spanning en intensiteit opwindend."

AV Club: "De setting en personages geven deze serie extra gewicht. De serie laat het slechtste van de mensheid zien, maar biedt ook hoop."

The Hollywood Reporter: "De eerste paar afleveringen zijn een slechte poging om Deadwood-achtig revisionisme toe te passen en de derde een platte poging een rechttoe rechtaan western te maken. Daarmee valt ook wat van het dorre hout van het ensemble weg."
Lees meer over: 1883, Yellowstone, Recensies

Populair nieuws