search
'The Witcher' moet enorm trouw blijven aan 't bronmateriaal
Series / Nieuws

'The Witcher' moet enorm trouw blijven aan 't bronmateriaal

Henry Cavill, hoofdrolspeler in Netflix-serie The Witcher heeft er een duidelijk idee bij.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het langverwachte tweede seizoen van The Witcher is eindelijk te zien. Fans zijn er erg enthousiast over en noemen 't een uiterst ambitieus nieuw seizoen.

Het helpt ook dat ditmaal een lineair narratief verteld is, en er veel meer tijd wordt besteedt aan het doorontwikkelen van de verschillende personages. Zo is er veel tijd en aandacht voor het opbouwen van een geloofwaardige band tussen Geralt en Ciri.

Toch wat kritiek
Toch is er ook wat kritiek op het nieuwe seizoen. Fans vinden namelijk dat seizoen 2 wat te veel afwijkt van het bronmateriaal en soms ook wel erg ver afwijkt van het materiaal van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski.

Zo is het hele plot rond Voleth Meir (a.k.a. de Deathless Mother) iets dat bedacht is door Lauren Schmidt Hissrich en haar team van schrijvers, zodat er een antagonist was voor de climax van het seizoen.

Voor acteur Henry Cavill geldt dan ook dat hij het met name belangrijk vindt om loyaal te blijven aan het bronmateriaal. Tijdens de Graham Norton Show werd hem gevraagd naar zijn neiging mensen op de set te corrigeren als ze onwaarheden verkondigen: "Nou ja, ik ben gewoon eh ik vind het belangrijk trouw te zijn aan het bronmateriaal. Laten we het maar zo zeggen."

Seizoen 1 en 2 van The Witcher zie je op Netflix. Er is al een derde seizoen aangekondigd.



Aanbevolen artikelen