search
Schokkende 'The Witcher'-dood wijkt behoorlijk af van de boeken
Series / Featured

Schokkende 'The Witcher'-dood wijkt behoorlijk af van de boeken

The Witcher verandert weer een detail flink ten opzichte van de boeken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Witcher is nu te zien op Netflix. Dat verandert iets behoorlijk groots aan de boeken. In dit artikel vertellen we je daarover.

In een van de eerste afleveringen van het tweede seizoen van The Witcher zie je een personage op gruwelijke wijze om het leven komen. Let dus op: dit artikel bevat grote spoilers!

The Witcher-sterfgeval
Geralt neemt Ciri mee naar het fort Kaer Morhen waar hij opgegroeid is. Ciri ontmoet meteen een aantal van de Witchers. Als ze eenmaal zit, ontmoet ze ook Eskel, die aangeeft terug te zijn van een gevecht met een Leshen. Hij heeft de arm die hij van het beest afhakte meegenomen.

Eskel ziet eruit alsof hij er niet heel goed aan toe is. Nadat de Witchers wat vrouwen uitnodigen voor een viering, neemt Eskel een van de vrouwen mee naar de hal waar Witchers gemaakt worden.

Als zijn jas uit gaat, zie je een gebied in zijn schouderblad dat er heel ongezond uitziet. Je ziet vervolgens dat hij een infectie heeft van die Leshen. De Medaillons aan de Medallion Tree gaan trillen, waarmee duidelijk is dat er een monster nabij is. Eskel blijkt verworden te zijn in een Leshen en wordt gedood door Geralt en Vesemir.

Dat gebeurde in de boeken echter niet! Hij overleeft namelijk. Wat betekent dat de serie een groot element verandert. The Witcher zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen