De toekomst van Q in 'Star Trek' zal je verrassen

De toekomst van Q in 'Star Trek' zal je verrassen

Het Q Continuum is toch voor een deel verdwenen in de Star Trek-franchise, blijkt.

Jim Pedd, 17 december 2021 14:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Volgend jaar keert Q terug in Star Trek: Picard seizoen 2. Voordat het zover komt, bevestigt het vierde seizoen van Star Trek: Discovery alvast wat er gebeurt met het alomtegenwoordige wezen in de 32ste eeuw.

In het vierde seizoen van Star Trek: Discovery worstelen Captain Michael Burnham en haar crew met een nieuwe bedreiging voor het sterrenstelsel, de Dark Matter Anomaly (DMA). Het mysterie hiervan oplossen is waar Starfleet achteraan zit, en de vraag is of het Q Continuum mogelijk verantwoordelijk is hiervoor.

Waar is Q?
Q is een almachtig wezen dat debuteerde in de eerste aflevering van Star Trek: The Next Generation en ook te zien was in Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager.

In Star Trek: Picard keert Q nog eens terug, ouder en wijzer. Maar opmerkelijk genoeg onthult Admiral Charles Vance dat de United Federation of Planets al zeshonderd jaar geen contact meer heeft gehad met het Q Continuum.

De serie speelt zich af in het jaar 3189, en aangezien 600 jaar daarvoor, betekent dat er al sinds de jaren 2500 geen contact meer is geweest. Star Trek: Picard seizoen 2 zou dus zomaar eens een van de laatste contacten met de Q kunnen zijn geweest.

Dat belooft dus wat voor Star Trek: Picard seizoen 2, dat je op Prime Video kan zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek, Paramount Plus

Populair nieuws