search
Waarom moest 'The Witcher' een vijand bedenken voor seizoen 2?
Series / Nieuws

Waarom moest 'The Witcher' een vijand bedenken voor seizoen 2?

The Witcher kwam met een heel nieuwe schurk voor het tweede seizoen. Maar waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de The Witcher-boeken van Andrzej Sapkowski bespreken enkele van de grote manieren waarop de Netflix-serie afwijkt van het bronmateriaal. Een van de grootste wijzigingen is de introductie van een nieuw monster, de Voleth Meir.

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich vertelt tijdens een interview waarom het voor haar zo belangrijk was om de Voleth Meir toe te voegen.

Een nieuw monster
Hissrich was te zien in The Witcher Unlocked en vertelde: "Dus, Blood of Elves was, moet ik zeggen, behoorlijk eng om te verfilmen. Het was veel moeilijker op veel manieren dan seizoen 1 en vooral ingewikkelder dan wat ik weet wat er komen gaat. Omdat het een boek is dat vooral gaat over de relatie van personages en hun bewegingen, maar niet al te veel actie bevat die alles vooruit stuwt."

Daarom werd besloten een nieuw monster toe te voegen. De kijker verwacht dat immers.

"We hadden het erover hoe we een seizoensmonster konden introduceren, buiten de monsters waar Geralt elke aflevering tegen vecht. En we hebben gekeken hoe dat monster verbonden kon zijn aan de verhalen van Yennefer, Geralt en van Ciri. Dat terwijl zij elkaar nog niet gezien hadden."

The Witcher zie je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen