Die enorme cameo in '1883' uitgelegd

Die enorme cameo in '1883' uitgelegd

1883 heeft een opvallend moment in de première. In dit artikel vertellen we je daarover.

Jim Pedd, 23-12-2021 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Yellowstone-prequel 1883 was afgelopen weekend dan eindelijk te zien op Paramount+. De serie bleek een megahit voor de streamingdienst. En kreeg fans meteen aan het praten over een van de grootste en meest verrassende cameo's in jaren.
De eerste minuten van de aflevering laten Tim McGraw's James Dutton zien, kapitein in het leger van de Confederatie. Hij komt na de Slag om Antietam bij en ziet dat al zijn mannen dood zijn. Terwijl hij verschrikt rondkijkt, komt een groep Unie-soldaten op hem af, waaronder een generaal. Dat blijkt de echte Burgeroorlog-held General George Meade te zijn, gespeeld door niemand minder dan Tom Hanks.

1883-flashback
Acteur McGraw werd gevraagd hoe het zit met die cameo. Hij onthulde al twintig jaar bevriend te zijn met Hanks en dat het dus ook niet heel moeilijk was om dit te regelen. Ook zijn vrouw Faith Hill (die ook een rol heeft in 1883) is al jaren bevriend met Hanks en diens echtgenote Rita Wilson.

"Nou, Tom en Rita en Faith en ik zijn al dik vijfentwintig jaar bevriend, en echt goede vrienden. Dus we brengen veel tijd door samen," aldus McGraw.

"Dus toen ik het script las en de tweede aflevering, had ik ineens een idee. Ik belde Tom en zei: 'Wat dacht je ervan om deze cameo op te nemen in de serie'? Ik zei: 'Faith en ik maken die serie, met onze eerste echt grote rollen en we proberen samen iets te dragen en het echt samen te doen'. Waarop hij zei: 'Vertel me wanneer, vertel me waar en ik zal er zijn'. Zo makkelijk was het."
Bron: ComicBook

Lees meer over: 1883, Paramount Plus, yellowstone

Populair nieuws