'Yellowstone'-serie '1883' scoort beste debuut in jaren

1883 is een van de meest bekeken premières in jaren, sowieso in de laatste zes jaar.

Jim Pedd, 22-12-2021 15:57

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

1883, de prequel op Yellowstone, beleefde de grootste première in de Verenigde Staten voor een serie in de afgelopen zes jaar.
In de serie van Taylor Sheridan volgen we de Dutton-familie die op een reis gaat door de Great Plains, in de hoop wat als het laatste bastion van ongetemd Amerika gezien wordt te bereiken. Het is een hervertelling van de expansie naar het westen en een studie van hoe een familie uit armoede probeert te ontsnappen.

Gigantisch debuut
1883 is een spin-off van Yellowstone, dat zich op latere generaties Duttons volgt. De serie trok op televisie acht miljoen kijkers stelt Nielsen. Aangezien Yellowstone in 2018 begon met een publiek van minder dan drie miljoen kijkers, ligt er veel moois in het verschiet.

1883 breekt dus records. Deadline meldt dat het ook de meest bekeken serie première op streamingdienst Paramount+ was. En kijk je naar live lineaire kijkcijfers, dan zie je dat 1883 toch zo'n 4,9 miljoen mensen wist te boeien.

Het is daarmee de grootste première sinds 2015 op Amerikaanse kabeltelevisie. AMC's Into the Badlands was toen de grootste première, dat na The Walking Dead in première ging wat toen een van de best bekeken series was.

Verder wist 1883 65 procent van het publiek vast te houden dat keek naar Yellowstone. Ook geen geringe prestatie.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: 1883, Yellowstone, Prequel, PRemiere, Paramount Plus

Populair nieuws