'Hawkeye' zet stiekem iets nieuws en groots op

'Hawkeye' zet stiekem iets nieuws en groots op

Stiekem zet Hawkeye een kleinschalig Marvel Cinematic Universe op Disney+ op.

Jim Pedd, 29 december 2021 07:53

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Alle zes afleveringen van Hawkeye zijn inmiddels te zien. De serie laat een opvallende nieuwe sector van het Marvel Cinematic Universe zien waar je misschien niet direct op gerekend had.
De films en series van het Marvel Cinematic Universe onderscheiden zich meestal op verhaal, maar komen overeen wat omvang betreft. De boel is altijd groots en er staat altijd enorm veel op het spel. Maar Hawkeye brengt er verandering in. Eindelijk!

Hawkeye is kleiner
Waar Loki bijvoorbeeld nog over het multiversum draaide en zich op meerdere planeten en in meerdere realiteiten afspeelde, geldt dat zeker niet voor Hawkeye.

De serie is bijna microscopisch van schaal, met een verhaal dat zich in de stad New York afspeelt en over de periode van 1 week speelt. De conclusie van de serie heeft ook geen enorm grote gevolgen en de boel blijft allemaal relatief op orde.

Hawkeye lijkt uiteindelijk wel grote gevolgen te hebben voor de opzet van de filmfranchise van Marvel Studios. Want zou er nu niet begonnen kunnen worden met de toevoeging van kleinschalige films en series rond personages als Luke Cage, Jessica Jones en Daredevil?

Hawkeye is in z'n zes afleveringen tellende geheel te zien op Disney+.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Hawkeye, Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, MCU, marvel studios, Disney plus

Populair nieuws