Netflix loopt op 1 januari verder leeg met series

Netflix loopt op 1 januari verder leeg met series

Netflix wordt steeds verder afhankelijk van de eigen producties, de Originals.

Bram de Groot, 29 december 2021 17:03

Netflix mag nu dan wel de grootste streamingdienst van de wereld zijn, maar aankomende jaren zie je steeds minder films en series van andere aanbieders op de dienst staan. Op 1 januari verlopen contracten met bepaalde aanbieders.
En dit geldt niet alleen voor Netflix. Ook Amazon Prime Video en Apple TV+ gaan content verliezen. Het gevolg is dat het aanbod nog meer versnipperd wordt en dat heeft vooral te maken met de komst van diensten als Disney+, HBO Max, Paramount+ en Peacock.

Dichter bij huis treft het vanaf 1 januari al Ziggo Movies & Series XL. WarnerMedia trekt namelijk het grootste gedeelte van de HBO-films en series terug in het voordeel van HBO Max. Ziggo krijgt er wel content van NBCUniversal voor terug, totdat de dienst Sky Showtime is uitgerold.

WarnerMedia gaat in 2021 ook content van Warner Bros. en Warner Television weghalen bij Netflix. Zo verdwijnt Friends en mogelijk de The Lord of the Rings-films. Disney+ zal voortaan de plek worden waar je series als Prison Break, 24 en Modern Family kunt bingen.

Het gevolg is dat alle diensten gaan vertrouwen op hun eigen films en series. En zo hebben we weer een soort ouderwetse tv-zenders, maar dan nu betaald en een handige terugkijk-functie.

Lees meer over: Netflix, Disney, HBO Max, Ziggo, Friends, Modern Family

Populair nieuws