'Game of Thrones'-bedenker recenseert 'House of the Dragon'

Game of Thrones-bedenker over House of the Dragon

George R.R. Martin heeft de eerste afleveringen van House of the Dragon al gezien.

Jim Pedd, 31 december 2021 om 08:40

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

George R.R. Martin heeft een ruwe versie van de eerste aflevering van House of the Dragon gezien. De schrijver helpt niet heel erg mee met de HBO-serie die gebaseerd is op zijn boek Fire & Blood, maar mag dus wel al kijken naar de show.
House of the Dragon/i] speelt zich 200 jaar af voor de gebeurtenissen in [i]Game of Thrones, in een tijd waarin draken nog over de lucht van Westeros heersten. De serie zal laten zien hoe een burgeroorlog uitbreekt onder de familie Targaryen en kijkt naar de gevolgen op de Seven Kingdoms.

House of the Dragon-recensie
Martin werkt druk aan zijn nieuwe boek, The Winds of Winter, dat hij een half decennium geleden al uit had willen brengen. Maar kijkt ook naar de show van producenten Ryan J. Condal en Miguel Sapochnik.

De schrijver vindt dat het goed is gegaan:

"Ik kijk zelf ook echt heel erg uit naar House of the Dragon, mocht je dat iets waard zijn. Okay, ik ben nauwelijks objectief. En ik weet wat een boel van jullie gaan zien (ik eh, heb het boek geschreven). Ook heb ik een vroege versie van de eerste aflevering gezien. Ik houd ervan! Hij is duister, krachtig, leeft, precies zoals ik mijn epische fantasy wil zien."

Hij had nog meer lof:

"Ryan en Miguel hebben fantastisch werk verricht, net als de cast. Net als bij Game of Thrones, hebben de meeste kijkers maar van een paar acteurs gehoord. Maar ik denk dat je van een boel van hen gaat houden. (Al gaan er een paar je hart breken als - okay nee dat kan ik niet vertellen). Ik denk dat de Targaryens in goede handen verkeren. Kijk er vooral naar uit, want het gaat je niet teleurstellen."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, George RR Martin, HBO

Populair nieuws