'The Expanse' rondt 't verhaal van zijn eerste schurk ineens af

'The Expanse' rondt verhaal van zijn schurk af

The Expanse rondt zonder al te veel poespas het verhaal van Jules Pierre Mao af.

Jim Pedd, 3 januari 2022 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Een bonusscène aan het einde van aflevering 4 van seizoen 6 van The Expanse bevestigt het lot van Jules Pierre-Mao, ondanks dat die onthulling nog ontbreekt in de boeken.
Mao was de eigenaar van mao-Kwikowski Mercantile en Protogen en voerde niet toegestaan, onethisch onderzoek uit naar het protomolecuul. Daaronder zat ook een experiment waarbij zijn dochter Julie om het leven kwam en de bevolking van Eros volledig uitstierf. Mao was dan ook lange tijd de voornaamste slechterik in de serie.

The Expanse-verhaal
Mao kreeg in de tweede helft van het derde seizoen een gevangenisstraf voor al zijn misdrijven. The Expanse onthult via zijn oudere dochter Clarissa, die een ander pad gekozen had dan haar vader, dat Jules dood is.

Clarissa's complexe reis begon in seizoen 3 toen zij wraak zocht op James Holden voor 't feit dat Jules-Pierre Mao door hem in de gevangenis kwam te zitten. Clarissa had ook een levenslange gevangenisstraf gekregen, maar ontsnapte samen met Amos uit de gevangenis na de asteroïdeaanval van Marco Inaros op Aarde.

in een losse scène met de naam Night Watch leert Clarissa via het nieuws dat Jules-Pierre Mao in de gevangenis om het leven gekomen is door een onderliggende medische conditie. In de momenten daarna wordt ze woedend.

The Expanse kan je op Prime Video bingen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Expanse, Prime Video, Amazon, Jules Pierre Mao

Informatie over de serie: The Expanse

Populair nieuws