Keanu Reeves in topserie over seriemoordenaar

Keanu Reeves in topserie over seriemoordenaar

The Devil in the White City moet nu eindelijk eens een keer verfilmd worden.

Bram de Groot, 5 januari 2022 om 11:51

Los van zijn aandeel in Swedish Dicks en wat gastoptredens in uitlopende titels was Keanu Reeves, ster uit onder meer de Matrix en John Wick-films, helemaal nog niet zo vaak in tv-series te zien. Nu is hij in gesprek voor een rol in The Devil in the White City.
The Devil in the White City wordt een serie van de streamingdienst Hulu en wordt een verfilming van het gelijknamige boek van Erik Larson.

The Devil in the White City
Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Chicago World's Fair in 1893 en vertelt de met elkaar verweven verhalen van de eerlijke architect Daniel H. Burnham en seriemoordenaar Henry H. Holmes, een charmante sociopaat die een hotel gebruikte dat hij in de buurt van het beursterrein had gebouwd om slachtoffers te lokken.

Compleet met gaskamer en crematorium, zou Holmes zijn slachtoffers vermoorden en hun skeletten voorbereiden om te verkopen voor medische en wetenschappelijke studie. Holmes doodde minstens zevenentwintig mensen, voornamelijk jonge vrouwen, hoewel sommigen zeggen dat het aantal dichter bij bijna tweehonderd lag.

Het project zou eerder als film opgepakt worden door David Fincher en later door Scorsese-Di Caprio. Die laatste twee zijn nu de uitvoerend producenten. De regie van de serie komt in handen van onder meer Todd Field.


Bron: Deadline

Lees meer over: Keanu Reeves, The Devil in the White City, David Fincher, Martin Scorsese, Leonardo Di Caprio

Populair nieuws