Dit is hoe 'Dexter: New Blood' eindigt

Dexter: New Blood is voorbij en eindigt om precies te zijn op deze manier.

Jim Pedd, 10-01-2022 07:17

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Dexter: New Blood is voorbij. In dit artikel vertellen we je over het einde van de serie en laten we je weten hoe het afloopt met Dexter Morgan.
In de finale weet Dexter dat hij moorden gepleegd heeft. Ze denkt dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Matt, want ze vond de schroef die in zijn been zat. Dexter verbrandde het lichaam volgens haar, want titanium smelt niet. Kortom: ze denkt dat hij de moordenaar is. En dat niet alleen, ze denkt dat er meer aan de hand is.

Nog meer aan de hand
Angela belt namelijk met Angel Batista en vraagt hem naar Sgt. Doakes. Batista vertelt dat zijn echtgenote (de ook voor Dexter vermoorde Maria LaGuerta) een theorie had, dat Dexter Morgan hem vermoord had. Vervolgens vraagt ze of Batista de moordenaar van Maria ooit gevangen had en dat is natuurlijk nooit gebeurd. Ze stuurt 'm een foto van haarzelf en Dex in gelukkiger tijden, en daarop zegt Angel eraan te komen.

Angela denkt dus dat Dexter een moordenaar is. Dat denkt ze door ketamine. De meeste slachtoffers van de Bay Harbor Butcher hebben dat in hun bloed en dat geldt ook voor de slachtoffers van Dexter. En als ze dat geloofwaardig neerzet, moet Dexter naar Florida waar ze hem ter dood zullen veroordelen.

Dexter regelt dat Angela de locatie van Kurt's cabine vindt, waar ze IEDEREEN aantreft die ze haar hele carrière zocht. Ze laat Dexter dus alleen, die in de gevangenis Logan gedood heeft om te kunnen ontsnappen.

Daarop wil Dexter vluchten, maar Harrison vindt het gruwelijk dat Dexter zijn eigen morele code verbroken heeft. En besluit zijn vader te doden. Dexter wist namelijk dat dit de enige manier was om te ontkomen aan de doodstraf in Florida.

Angela komt precies op dat moment aan, drukt Harrison geld in z'n hand en zegt dat hij weg moet. Daar treft Harrison een brief aan voor Hannah, waarin hij schrijft te leven. Hij wil zijn kind een leven laten leiden zonder angst. Maar met hem in de buurt is dat niet mogelijk, dat weet Dexter ook. "Tenzij Harrison duistere neigingen vertoont, smeek ik je: laat mij dood zijn, zodat mijn zoon kan leven."
Bron: TVLine

Lees meer over: Dexter New Blood, Dexter, Showtime, michael C Hall

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix