Netflix wordt weer flink duurder straks ook in Nederland?

Netflix wordt weer fors duurder: ook hier?

Netflix gooit de prijzen omhoog om originele content te kunnen blijven betalen.

Jim Pedd, 15 januari 2022 13:17

Wordt Netflix weer duurder? In de Verenigde Staten en Canada is bekend gemaakt dat de prijs van een abonnement weer iets omhoog gaat.
Voor het eerst sinds oktober 2020 heeft Netflix in die landen besloten om per direct de prijs van een abonnement te verhogen. Reuters meldt dat de prijsverhoging tussen de 1 en 2 dollar bedraagt.

Iets duurder
Voor het standaard-abonnement vraagt Netflix vanaf nu 15,49 dollar per maand. Dat was 13,99 dollar. Verder is het premium-plan (waarbij gebruikers ook ultra HD-streams krijgen) nu 19,99 dollar per maand, waar het abonnement eerder 17,99 dollar per maand kostte. Voor het basis-abonnement geldt dat de prijs nu 8,99 dollar per maand bedraagt.

Netflix laat in een statement weten: "We begrijpen dat mensen meer entertainmentkeuzes dan ooit hebben en zijn eraan toegewijd om een nog betere ervaring te leveren voor onze leden. We updaten onze prijzen zodat we een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaande entertainmentkeuzes kunnen bieden. En zoals altijd bieden we een reeks mogelijkheden zodat leden een prijs kunnen kiezen die past bij hun budget."

De opmerking over het aantal keuzes klopt wel, want er is sprake van een felle concurrentiestrijd tussen Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Peacock en Paramount+. Om zich staande te houden tussen die streamingdiensten, gaf Netflix in 2021 zo'n 17 miljard dollar uit aan originele content, een bedrag dat in 2022 nog hoger zal liggen.

Ter vergelijking: hier in Nederland kost een basis-abonnement 7,99 euro per maand, standaard 11,99 euro per maand en premium 15,99 euro per maand.

Bron: Reuters

Lees meer over: Netflix, prijs, abonnement

Populair nieuws