search
Felle kritiek op besluit rond Jeremy Clarkson-serie 'Clarkson's Farm'
Series / Nieuws

Felle kritiek op besluit rond Jeremy Clarkson-serie 'Clarkson's Farm'

Clarkson's Farm doet het goed op Prime Video, maar mag niet helemaal door zoals Jeremy Clarkson zou willen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze week werd besloten dat Jeremy Clarkson geen restaurant mocht beginnen naast zijn Diddly Squat-boerderij. De gemeenteraad van Oxfordshire wees de plannen af, omdat men bang was dat het te druk zou worden. En dat kan op felle kritiek rekenen.

Mede-boeren, andere voedselproducenten en lokale bewoners - zelfs mensen die echt niet blij zijn met de stijl van Clarkson, vinden het besluit maar niets. Vooral omdat het zou laten zien hoe er een groot grijs gebied zit tussen het gemeentebestuur en moderne boeren die steeds meer manieren moeten vinden om geld te verdienen.

Felle kritiek op besluitvorming rond Clarkson's Farm
"Het is echt jammer", zegt Pete Ledbury tegen The Guardian. "We weten dat we moeten diversifiƫren om rond te kunnen komen en meer werk te creƫren op het boerenland. Projecten als deze afwijzen helpt echt niet. Het is behoorlijk kortzichtig van de raad."

Zijn vrouw, Emma Ledbury, legde uit dat hij bijvoorbeeld 32 cent betaalt om een liter melk te produceren. De supermarkt betaalt 28 cent. Daarom werkt het beter om direct aan de consument te verkopen, waardoor de marges groter zijn en de kans op winst tenminste bestaat.

Clarkson was zelf van plan 25 banen te maken en lokale boeren en voedselproducenten een lucratievere verkoopplek te geven voor hun goederen dan de supermarkten. Ook onthulde Clarkson dat 85 procent van de omzet van zijn boer voortkomt uit subsidies van de overheid.

Het probleem rond Clarkson's Farm zou vooral de grote drukte zijn die men trekt. Clarkson's Farm binge je nu op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen