Maakt 'Fear the Walking Dead' een schurk van deze heldin?

Is Fear the Walking Dead-heldin ineens een schurk?

De serie Fear the Walking Dead brengt Madison Clark terug en dat is wat.

Jim Pedd, 17 januari 2022 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Wordt Madison Clark een slechterik in Fear the Walking Dead? De matriarch van de familie Clark leek om het leven te komen in seizoen 4 van de serie. Maar Madison overleefde en keert terug in de tweede helft van het zevende seizoen. En in seizoen 8 van de serie is ze zelfs een 'series regular'.
Opvallend genoeg vertelde co-bedenker Dave Erickson in 2017, toen hij na drie seizoenen stopte bij de serie, dat hij een zeven seizoenen durend verhaal had bedacht waarbij Madison zou verworden tot een "regelrechte slechterik'.

Madison als schurk
Erickson vertelde dat er al in de pilot zaadjes voor geplant zijn. "Er waren elementen die ik tot seizoen 7 ergens had willen zien", aldus Erickson destijds. Hij wilde "een streep in het zand" trekken tussen moeder en zoon, gekoppeld aan "de opkomst van Alicia en haar pogingen om uit de schaduw van haar moeder te komen en haar eigen persoon te worden en een niveau van onafhankelijkheid te bereiken."

De gewelddadigheid van Madison stelt haar lijnrecht in conflict met haar zoon Nick. In dat seizoen zie je hem de Gonzalaz Dam opblazen, waarmee het lot van de Clark-telgen even onzeker is.

"Er was zeker meer verhaal dat ik had willen vertellen rond Nick en Madison en Alicia. Ik wilde heel lang door met de kernfamilie Clark," ging Erickson nog door. Hij had verwacht dat dit door zou gaan, maar dat besloten showrunners Andrew Chambliss en Ian Goldberg niet te doen. Tegelijk vertrok de acteur die Nick speelde ook nog eens en moest alles anders.

Maar nu keert Fear the Walking Dead terug en is straks ook Madison weer te zien. Wellicht dat haar rol in de burgeroorlog van Alicia tegen Victor Strand nog een interessante wordt. Immers zei Erickson nog:

"Wie van onze groep zou een Negan worden? Dat vind ik pas interessant. Om de evolutie van een personage te zien. Te beginnen met dat personage als een held, maar dat te laten verworden tot een anti-held en uiteindelijk een volwaardige slechterik."

Hoe en of Madison een schurk wordt, binge je in Fear the Walking Dead op Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Fear the Walking Dead, Madison Clark, AMC, Kim Dickens

Informatie over de serie: Fear the Walking Dead

Populair nieuws