'Peaky Blinders' neemt een verrassende wending met seizoen 6

'Peaky Blinders' neemt een verrassende wending

Peaky Blinders gaat namelijk voorbij de Tweede Wereldoorlog in het nieuwe seizoen.

Jim Pedd, 19 januari 2022 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er zijn twee manieren om een verhaal te vertellen: je bedenkt alles terwijl je bezig bent, of je heb vooraf nagedacht over het verhaal dat je wil vertellen en maakt dat waar. Voor Peaky Blinders geldt dat maker Steven Knight het beste van twee werelden combineert.
De producent heeft lange tijd gezegd dat hij de serie wilde laten eindigen precies op het moment dat het luchtalarm afgaat in Birmingham en de Blinders in angst naar de lucht kijken. Precies het begin van de Tweede Wereldoorlog. Maar dat is veranderd!

Peaky Blinders seizoen 6
Knight onthulde namelijk tijdens een recent interview met Empire dat het verhaal voorbij de Tweede Wereldoorlog gaat en misschien wel verder.

"Het draaide altijd om Groot-Brittannië tussen twee oorlogen. Hoe de les van de eerste oorlog niet geleerd was en herhaald werd," begon Knight.

"Het is ook het einde van het rijk: we betreden de Tweede Wereldoorlog en aan het eind daarvan is er geen rijk meer over. Maar ik heb de omvang veranderd. Het zal nu de Tweede Wereldoorlog voorbij gaan. Omdat ik denk dat de energie in de wereld is om dat te doen. Ik wil ook doorgaan en zien hoe het verder kan."

Duidelijk is ook dat 'ie nog veel langer door wil. "Ik denk dat dit zesde seizoen het eind van het begin is." Peaky Blinders zie je nu op Netflix.
Bron: Empire

Lees meer over: Peaky Blinders, BBC, Steven Knight

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws