Dit ga je zien in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt bijzonder spectaculair.

Jim Pedd, 21 januari 2022 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich af tijdens de tweede era van Tolkien's Midden-Aarde. De serie van Prime Video wordt een bijzonder grootse, want we leerden deze week welke gebeurtenissen we allemaal te zien krijgen. En dat zijn er nogal wat!
De tweede era draait namelijk om de opkomst van de superschurk Sauron, die in de eerste era van Midden-Aarde nog een vernederende nederlaag geleden had. Maar hij kwam weer op, verzamelde een nieuw leger en bouwde zijn fort Barad-dûr bij Mount Doom, dat zo'n 600 jaar duurde om te bouwen. In die tijd groeide het leger van Sauron met Orcs, Trollen en mensen.

Waar gaat de serie over?
We weten nu dat de serie van Prime Video The Lord of the Rings: The Rings of Power heet. Er wordt gekeken naar de komst van de ringen van macht; de negen ringen die Sauron bijvoorbeeld maakte om de mensen te corrumperen en de Nazgûl te maken (ook wel bekend als de Ringwraiths, of de Black Riders).

De opkomst van Númenor
De serie duikt in elk geval in de opkomst van Númenor, een koninkrijk op een eiland in de Great Sea. Na een grote oorlog kreeg de mensheid het eiland als geschenk van de Valar en het werd het land van Elros en zijn nakomelingen. Allemaal mensen die uiterst lang leefden vergeleken met de 'gewone' mensen. Pas in het jaar 600 zeilden de eerste schepen van Númenor naar Midden Aarde, waar ze Gil-galad en andere elfen ontmoetten. Een paar heersers zouden een rol kunnen krijgen, waaronder koningin Tar-Telperiën, die heerste over het koninkrijk toen de grote oorlog begon

De oorlog tussen de elfen en Sauron
Dit verhaal zal vermoedelijk ergens in het tweede seizoen een rol hebben, als de elfen ten strijde trekken tegen Sauron. Dat gebeurt ruwweg een jaar nadat de Rings of Power gemaakt zijn en Sauron de ringen in handen krijgt. De elfen weten enkel de drie ringen uit handen van Sauron te houden. De achtjarige oorlog begint met een aanval van Sauron op Eregion, waar de ringen gemaakt zijn.

Gil-galad, koning van de High Elves, stuurt Elrond om de krachten van Sauron te verslaan, maar hij komt te laat aan. Sauron decimeert Eregion en doodt zelfs Celebrimbor, die de ringen had helpen maken. Sauron wil vervolgens Eriador verslaan en slaagt erin de bossen daar te verbranden. Pas jaren later krijgen de elfen hulp van Tar-Minastir en een leger van soldaten uit Númenor om Sauron te verslaan. Tijdens de Battle of the Gwathló winnen ze eindelijk.

De val van Númenor
Er wordt ook gehint op de val van Númenor. Elfen en Númenor werken samen om Sauron te verslaan, maar de Dark Lord wordt hun gevangene en weet de mensen te verleiden. Uiteindelijk trekt Númenor ten strijde tegen de Valar, die de wereld geschapen hadden. Een grote golf verwoest het eiland en doodt alle bewoners. Vervolgens wordt de mensheid ingedeeld in The King's Men en The Faithful. Die laatsten leefden verder en nieuwe koninkrijken ontstonden.

De Last Alliance Of Elves And Men
Deze samenwerking wordt ook genoemd door Prime Video. De gezamenlijke legers van mensen en elfen trainden gedurende drie jaar in Rivendell en trokken ten strijde tegen Mordor in 3434. Daar versloegen ze Sauron's leger en marcheerden ze door de Black Gate.

Gedurende een belegering van zeven jaar lagen de legers voor Barad-dûr gestationeerd. Toen Sauron opkwam, slaagde hij erin Gil-galad te doden en de koning van de mensen: Elendil. Het was de voormalig heerser van Gondor, Isildur, die erin slaagde de vinger van Sauron af te hakken en zijn connectie met de ring te verbreken.

De legers van de mensheid waakten nog eens zestienhonderd jaar over Mordor, terwijl de elfen naar Lindon (hun hoofdstad) en Valinor reisden. De epische strijd zal waarschijnlijk voorlopig niet te zien zijn in de serie.
Lees meer over: Lord of the Rings, The Rings of Power, Amazon, Prime Video, JRR Tolkien, JD Payne, Patrick McKay

Populair nieuws