Bijzonder gave video van 'The Lord of the Rings'-logo onthuld!

Bijzondere video van 'The Lord of the Rings'-logo!

Het logo van The Lord of the Rings: The Rings of Power vereiste een wel heel complex proces.

Jim Pedd, 20 januari 2022 11:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Amazon onthulde gisteren de titel van The Lord of the Rings: The Rings of Power. De serie is de eerste die ooit gemaakt wordt rond Midden-Aarde van J.R.R. Tolkien en ziet er nu al enorm spectaculair uit. Om de titel te onthullen, kwam Amazon bovendien met een unieke video.
Die video laat zien hoe gesmolten metaal in een mal van duurzaam geteeld sequoiahout wordt gegoten. Daar vormen zich op spectaculaire wijze de letters van The Lord of the Rings: The Rings of Power, waarmee de titel dan eindelijk onthuld is. In een nieuwe video laat Prime Video zien hoe complex het proces was.

Zeer bijzondere video
Om te voorkomen dat het hout in brand vloog, was behoorlijk wat technische vaardigheid nodig. Maar dat lukte duidelijk. Check hieronder de video van achter de schermen: Het is interessant om te zien hoe Amazon er zelfs bij de onthulling van de titel van de serie kiest voor praktische effecten en dus geen met de computer gegenereerd materiaal.

Laten we hopen dat 't een hint is naar de look en feel van The Lord of the Rings: The Rings of Power, die op locatie in Nieuw-Zeeland opgenomen is in het geval van het eerste seizoen (het tweede is verkast naar het Verenigd Koninkrijk).


De serie van Prime Video duikt in het smeden van de toverringen door Sauron en de elfen en laat zien hoe die ontstaan zijn. Ook zien we onder meer de val van Númenor, een bijzonder mooi koninkrijk dat op een eiland voor de kust van Midden-Aarde ligt. The Lord of the Rings: The Rings of Power is de eerste live-action Lord of the Rings-content sinds we in 2014 het einde van de The Hobbit-trilogie konden zien.
Lees meer over: Lord of the Rings, The Rings of Power, Amazon, Prime Video, JRR Tolkien, JD Payne, Patrick McKay

Populair nieuws