search
Disney+ blijkt met series niet opgewassen tegen Netflix
Series / Nieuws

Disney+ blijkt met series niet opgewassen tegen Netflix

Netflix is de absolute heerser als het op series aankomt blijkt uit een onderzoek.

Nielsen maakte de top vijftien meest bekeken films en series van 2021 op. Opvallend genoeg blijkt dat Disney+ er, ondanks de forse investeringen in nieuwe originals, slechts slaagde 1 serie in die top te krijgen.

Op de toplijst van Nielsen, staat de serie WandaVision als enige show van Disney+ op de lijst. De serie strandde op de negende plek. Verder zie je dat andere series er opmerkelijk genoeg niet in slaagden door te dringen tot de top.

Best bekeken series
Hulu kwam trouwens wel in de top vijftien, met de serie The Handmaid's Tale, die op plaats 10 landde. Daarmee staat Disney er wel in, want Hulu is eigendom van The Mouse House. Verder zien we nog Apple TV+-serie Ted Lasso in de toplijst, als twaalfde meest bekeken serie.

Los van die drie series, is er geen enkele andere streamingdienst dan Netflix in de top vijftien te vinden. Een bijzondere prestatie, maar niet gek gezien de grote inzet van Netflix op eigen Original series.

De meest bekeken serie is Lucifer, gevolgd door Squid Game, Great British Baking Show, Virgin River en Bridgerton. De top tien omvat verder nog You, Cobra Kai, The Crown, Longmire en Hulu's The Handmaid's Tale.

Netflix heeft verder nog de series Outer Banks, Maid en The Witcher hoog op de lijst.

Daar staat tegenover dat Disney+ de films domineerde: bijna de hele top vijf behoorde toe aan Disney, met Luca, Moana, Raya and the Last Dragon en Frozen II. Enkel Netflix-film Red Notice staat nog in de top vijf.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen