search

Ons nieuws van maandag 24 januari 2022

Eerste blik op 'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke in 'Secret Invasion'
Series / Foto's

Eerste blik op 'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke in 'Secret Invasion'

Emilia Clarke is druk bezig met de opnames van de serie Secret Invasion voor Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Mensen hebben Emilia Clarke al jaren gefancast. Toen ze uiteindelijk tekende voor Secret Invasion, gaf Marvel Studios dus gehoor aan een continu terugkerend verzoek van fans van de actrice die jarenlang te zien was als Daenerys in Game of Thrones.

Clarke is straks voor het eerst te zien in een superheldenproject, namelijk de serie Secret Invasion. De serie draait om een invasie van de Skrulls op Aarde. Geen grote aanval met een armada, maar een infiltratie van verschillende belangrijke posities in de samenleving.

Secret Invasion-serie
De serie brengt onder meer Samuel L. Jackson en Cobie Smulders terug naar het Marvel Cinematic Universe, in de rollen van Nick Fury en Maria Hill.

Daarnaast is Ben Mendelsohn te zien als Talos, leider van de Skrulls en vriend van Fury. Opmerkelijk genoeg heeft Talos zelfs enige jaren als Fury geopereerd op Aarde.

Van Clarke weten we helaas niet welke rol ze speelt in Secret Invasion. Wel zijn er foto's gelekt die haar voorkomen laten zien in de televisieserie.

Check de foto's hier op Twitter.


Ogenschijnlijk speelt Clarke een mens, maar gezien de insteek van Secret Invasion, zou het zomaar kunnen dat 't uiteindelijk anders zit.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toffe nieuwe Disney+ serie wordt nog interessanter
Series / Nieuws

Toffe nieuwe Disney+ serie wordt nog interessanter

Moana heeft een regisseur gevonden en komt in 2024 naar Disney+.

Disney heeft een regisseur gevonden voor de aankomende Moana-serie.

David G. Derrick Jr. is ingehuurd om de serie te regisseren. Derrick werkte eerder aan Disney-films als Raya and the Last Dragon en de remake van The Lion King als storyboard artist en voegde zich bij The Mouse House met de film Moana. Dat "verdiepte zijn band met de Samoaanse wortels van zijn familie", stelt Disney.

Moana-serie
Derrick kwam natuurlijk zelf ook al met een statement: "Werken aan Moana was een geschenk, op persoonlijk en professioneel vlak. De film Moana wist de geest van Polynesië te vangen en deelde die met de wereld. Ik ben vereerd dat ik haar verhaal voort mag zetten en de rijke en prachtige culturen van de eilanden mag vieren."

Moana werd in 2016 uitgebracht in de bioscoop en volgt het verhaal van de prinses uit de titel. Als een oeroude vloek de kust van haar eiland bereikt, weet ze de halfgod Maui te rekruteren om de vloek te doorbreken en haar volk te redden.

De film Moana werd voor twee Oscars genomineerd, maar won er geen. Een serie in de franchise werd al in december 2020 aangekondigd tijdens de Disney Investors Day Conference.

De serie speelt zich af na de gebeurtenissen in de film en vertelt het verhaal van Moana nu ze het stamhoofd is en haar volk moet leiden. Oorspronkelijk zou de show in 2023 te zien zijn; dat wordt nu 2024.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Journalist'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Journalist'

Een vasthoudende journaliste probeert corruptie te onthullen in doeltreffende, maar niet zo subtiele miniserie die aanhaakt op de actualiteit.

Regie: Fujii Michihito | Cast: Ryôko Yonekura (Anna Matsuda), Gô Ayano (Shinich Murakami), Ryûsei Yokohama (Ryo Kinoshita), Ren Hanai (Mayumi Suzuki), Hidetaka Yoshioka (Kazuya Suzuki), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-57 minuten | Jaar: 2022

The Journalist telt vijf hoofdpersonages die verstrikt raken in de leugens van de Japanse regering die fraude in de doofpot wil stoppen. Er is krantenbezorger Ryo die zelf de krant niet leest, ambtenaar Kazuya die informatie moet verdoezelen van de overheid, Kazuya's vrouw Mayumi, Shinichi is het hulpje van de premier en Anna Matsuda is de vasthoudende journaliste uit de titel,

De serie raakt aan zware thema's: corruptie, afname van persvrijheid, fake news en depressie, maar benadrukt met de keuze voor de hoofdpersonages het goede in de mens. Zij zitten gevangen in het systeem en proberen een betere wereld te creëren. Het contrast tussen goed en slecht is groot: de hoofdpersonages zijn de goeieriken die gedupeerd worden en alles op het spel moeten zetten. Zij hebben families en een verleden en maken geen keuzes die riskeren dat de kijker sympathie voor hen verliest. De corrupte politici daarentegen zijn alleen machtsbeluste egotrippers.

De achtergrond van de hoofdpersonages wordt door de serie heen duidelijk. In flashbacks krijgt de kijker meer kennis over hun motivaties en ontstaat langzaam een overzicht van hoe iedereen met elkaar in verband staat. Hoewel het in de eerste aflevering even overweldigend kan zijn om te onthouden wat de rol is van elk personage, is het tempo waarin daarna informatie volgt behapbaar.

De motivaties en achtergronden die naar voren komen in de flashbacks zijn vooral rudimentair en bieden geen psychologische diepgang. Voor een miniserie van zes afleveringen die probeert om de vele facetten rond een fraudezaak te belichten, is het echter afdoende om de problematiek helder aan de kaak te stellen.

The Journalist doet dat in een even doeltreffende en niet altijd subtiele stijl. De beklemming waar ambtenaar Kazuya en Shinichi tegenaan lopen in hun werk wordt onderstreept door het kleurgebruik. Onaangenaam geel en een diepe tint blauw voeren de boventoon in hun scènes en contrasteren met de natuurlijke, zij het kille kleuren in de scènes rond journaliste Matsuda en Ryo.

Daarnaast zijn de personages vaak gekadreerd in gangen of deuropeningen, gevangen in de zakelijke omgevingen. Ook het camerawerk past zich aan aan de emoties. Niet altijd subtiel, maar wel effectief is het gebruik van Dutch angle-shots (hellende horizonnen) om te laten zien hoe het leven van de personages uit het lood geslagen is. De doordachte esthetiek past bij het over het algemeen prima vertelde verhaal.

Dat betekent niet dat het nergens steekjes laat vallen. Af en toe vervallen verhaallijnen in redelijk voorspelbaar melodrama. Om punten te maken is het realisme soms ver te zoeken. Elke keer als journalist Matsuda bij een persconferentie zit, is zij de enige die vragen blijft stellen aan de persvoorlichter van de premier, wat na een aantal keren bijna op de lachspieren gaat werken. Sommige momenten, zoals het telkens fanatiek doorbladeren van belangrijke documenten, komen zo vaak terug dat ze aanvoelen als opvulling.

Daartegenover staan leuke vondsten. Behalve actuele thema's als nepnews, persvrijheid en corruptie komt ook de coronacrisis kort om de hoek kijken. Op een dusdanige manier dat het thema betekenis krijgt binnen het verhaal, maar zonder af te leiden van van de thematiek. Dit element versterkt deze juist op een natuurlijke manier.

The Journalist laat de kijker achter met een degelijk verhaal over corruptie en zet op dat vlak zeker aan het denken. De uitwerking van de personages is iets minder sterk, maar het acteerwerk overtuigt genoeg en het is gemakkelijk om sympathie voor ze te hebben. Hij zal niet een heel wereldbeeld veranderen, maar The Journalist is dan ook vooral een onderhoudende serie om een weekend mee door te brengen.

★★★☆☆

The Journalist is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het begin van het einde voor de serie 'Ozark'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het begin van het einde voor de serie 'Ozark'

Het finale seizoen van de populaire reeks werd in twee stukken geknipt...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het einde van de serie Ozark is in zicht. Echter hebben fans van de reeks uiteraard eerst nog het vierde seizoen te goed. Het eerste deel van dat vierde seizoen is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.

Het eerste seizoen van Ozark verscheen op 21 juli 2017 op streamingdienst Netflix. De reeks kreeg meteen heel wat lovende recensies. Niet alleen het prima acteerwerk, maar ook de duistere sfeer die er doorheen de serie hangt werden geprezen.

Ondertussen zijn we dus toe aan het vierde en laatste seizoen van de reeks en blijven de scores nog steeds meer dan prima. Op de gespecialiseerde website IMDB is er bijvoorbeeld sprake van een score van 8,4/10.

Twee delen
Voor het slotseizoen van de reeks werd de keuze gemaakt om ze niet in één keer volledig uit te zenden. Het eerste deel is echter vanaf nu te bekijken op Netflix.

Slaagt de familie er deze keer wel in om uit de problemen te komen? Welnee! Gelukkig zijn er opnieuw heel wat creatieve oplossingen voor handen! Welke oplossingen dit nu precies allemaal zijn zal je moeten ontdekken in het vierde seizoen van Ozark.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen sciencefictionserie 'Upload' snel te streamen op Prime Video
Series / Nieuws

Tweede seizoen sciencefictionserie 'Upload' snel te streamen op Prime Video

In deze opmerkelijke reeks hebben mensen de mogelijkheid om zich te "uploaden" naar het hiernamaals...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de sciencefictionserie Upload! Het tweede seizoen van deze reeks is namelijk vrij binnenkort reeds te streamen bij Prime Video!

In Upload hebben we eerder gezien hoe de app-ontwikkelaar Nathan Brown (gespeeld door Robbie Amell) na een auto-ongeluk moet bepalen wat zijn lot wordt. Tegelijkertijd met de bekendmaking van de releasedatum van het tweede seizoen heeft Amazon ook een recap video gedeeld met beelden van het eerste seizoen.

11 maart
Voor het tweede seizoen van Upload geldt dat ze bestaat uit zeven gloednieuwe afleveringen. In het tweede seizoen zien we hoe Nathan een moeilijke keuze moet maken. Zijn vriendin Ingrid is namelijk afgereisd naar Lakeview. Het wordt echter al snel duidelijk dat zijn hart toch meer verlangt naar Nora. Voor deze laatste geldt echter dat ze zich heeft aangesloten bij de rebellengroep 'The Ludds'.

Amazon liet zelf reeds optekenen dat het tweede seizoen boordevol zal zitten met nieuwe concepten afkomstig uit de nabije toekomst. Bovendien zou er ook met satirische blikken worden gekeken naar de technologische vooruitgang.

Ben jij fan van de serie Upload? Dan kan je aan de slag met het tweede seizoen van de reeks vanaf 11 maart 2022 op Prime Video!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe dramaserie 'The Diplomat' aan van de makers van 'Homeland'
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe dramaserie 'The Diplomat' aan van de makers van 'Homeland'

De verantwoordelijke producent was eerder ook al verantwoordelijk voor de serie 'Homeland'...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft aangekondigd te werken aan een krachtige, nieuwe dramaserie. De nieuwe reeks zou de naam The Diplomat krijgen. De verantwoordelijke producent van de serie was eerder ook al betrokken bij de topserie Homeland.

Debora Cahn dus. Zij was niet alleen eerder betrokken bij Homeland, maar maakte uiteraard ook deel uit van de crew van The Crown. Ze werd inmiddels dan ook met recht en rede bekroond met onder meer twee Writer Guild of America-awards.

Dat Netflix oog heeft voor talent hoeven we wellicht niet meer te benadrukken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de streamingdienst een overeenkomst heeft afgesloten met Cahn voor de productie van een gloednieuwe dramaserie genaamd The Diplomat.

Acht afleveringen
De gloednieuwe dramareeks zal in totaal bestaan uit acht afleveringen. Ze zal het verhaal vertellen van de ambassadeur van de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk. De ambassadeur, genaamd Kate, wordt vergeleken met onder meer het personage van Allison Janney die we zagen optreden in The West Wing.

De opnames van The Diplomat zouden in maart van dit jaar van start moeten gaan in de Engelse hoofdstad Londen. Wanneer we de reeks ongeveer mogen verwachten is tot dusver nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt deze horrorhit van Netflix nog een seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt deze horrorhit van Netflix nog een seizoen?

Archive 81 zou heel goed door kunnen gaan met nog een nieuw seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix verfilmde de audiodrama-podcast Archive 81 en deed dat met groot succes. De serie is geproduceerd door James Wan, zo'n beetje de hedendaagse meester van de horror. Een serie die weet hoe je met de tijd en met realiteit kan spelen en daar echt iets engs van maakt.

Centraal staat Dan (Mamoudou Athie), conservator van beschadigde video-opnames. Hij wordt door Virgil (Martin Donovan) ingehuurd om een doos met door brand beschadigde videobanden te restaureren. Die banden waren decennia eerder gemaakt door Melody (Dina Shihabi), een vrouw die verhuisde naar een eng appartementencomplex en daar een documentaire maakte over de bewoners.

Tweede seizoen voor Archive 81?
De serie eindigde met een knallend grote cliffhanger in zijn eerste seizoen. De hoop van fans is dus dat er een nieuw en tweede seizoen volgt.

Maar Netflix staat er niet direct om bekend een serie een tweede seizoen te gunnen, zelfs als het om een prima hit gaat. Over een paar weken weten we het vermoedelijk pa.s

Actrice Dina Shihabi vertelde hierover: "Ze hebben ons niets verteld!" Helaas weet zij dus ook niet of er een tweede seizoen komt. Dat hangt echt van Netflix af: "We bevinden ons nu een beetje in een niemandsland en wachten op Netflix om ons te vertellen of er een tweede seizoen komt."

Hopelijk merken we het snel! Intussen kan je Archive 81 zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' gaat tijdsprongen maken
Series / Nieuws

'The Walking Dead' gaat tijdsprongen maken

Nu de serie The Walking Dead richting 't einde gaat, krijgen we meer verhaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er worden tijdsprongen gemaakt als The Walking Dead op 20 februari terugkeert. Part 1 van de elfde rits afleveringen plaatste Daryl, Maggie en Negan op de weg naar Meridian, de laatste hoop om Alexandria te redden van de hongersnood die ontstond door de Whisperer War. Eugene ging op zijn eigen reddingsmissie.

Er zijn daarmee maar een paar dagen verstreken sinds Daryl en Maggie's reis naar DC begon aan de start van dit elfde seizoen van The Walking Dead. De doorspoelknop van de tijd wordt echter meermaals gevonden in Part 2.

The Walking Dead-ontwikkelingen
AMC bevestigt namelijk dat er meerdere tijdsprongen gemaakt gaan worden in nieuwe en aankomende afleveringen van de serie The Walking Dead.

De première doet dat nog niet en begint gewoon waar de cliffhanger van de vorige aflevering ons achterliet. Maar AMC gaf een synopsis vrij voor New Haunts, een van de latere afleveringen, en schrijft daarin dat er "weken verstreken zijn" sinds de bewoners van Alexandria aankwamen in de Commonwealth.

Dat wijst erop dat we kunnen verwachten dat men enkele sprongen in de tijd gaat maken.

Eerder gebeurde dat ook al. In seizoen 9 van The Walking Dead zien we namelijk een tijdsprong van 18 maanden. Later sprong de serie, toen Rick Grimes verdween, zelfs 6 jaar in de tijd.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-abonnees zijn helemaal wild na lancering van deze nieuwe serie
Series / Featured

Netflix-abonnees zijn helemaal wild na lancering van deze nieuwe serie

Ozark-fans zijn nu al helemaal blij en kunnen niet wachten op 't nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De afgelopen paar jaren is de serie Ozark van Netflix een van de meest populaire televisieseries van de afgelopen paar jaren geworden. Vorige week vrijdag werd deel 1 van het vierde en allerlaatste seizoen gelanceerd.

Fans zijn daar helemaal wild van en dolblij met de nieuwe toevoeging aan Netflix. De nieuwe afleveringen voldoen klaarblijkelijk geheel aan hun verwachtingen!

Ozark-reacties
Ozark volgt Martin 'Marty' Byrde, gespeeld door acteur Jason Bateman. Hij is een financieel adviseur die betrokken is bij een Mexicaans drugskartel en witwasschema.

Dat gaat mis en het project stort in elkaar. Om dat goed te maken, moet Marty naar de Ozarks, en daar een witwasoperatie opzetten die vele malen groter is dan het plan dat mislukte. Natuurlijk gaat dat niet zo soepel en raken Marty en zijn familie verstrikt in de lokale criminele onderwereld. Dat leidt tot grotere problemen.

Hieronder een kleine selectie uit de vele reacties op het nieuwe seizoen van Ozark. Ozark zie je op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peacemaker' blijkt het grootste DC-succes ooit
Series / Nieuws

'Peacemaker' blijkt het grootste DC-succes ooit

Het DCEU kent heel wat projecten, maar geen enkele werd zo goed ontvangen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Peacemaker debuteerde deze maand op streamingdienst HBO Max. Hoewel we de serie hier in Nederland nog niet kunnen zien, is het overduidelijk een grote hit op de streamingdienst, bij critici en bij het publiek.

De serie Peacemaker is een vervolg op de film The Suicide Squad van regisseur James Gunn en laat zien hoe John Cena's Peacemaker samenwerkt met een nieuw team om buitenaardse wezens die 'Butterflies' heten te verslaan. Peacemaker staat op Rotten Tomatoes nu op een score van 94 procent bij critici.

Best ontvangen DCEU-project
Dankzij dat hoge percentage, is Peacemaker nu het best ontvangen DCEU-project in de geschiedenis. Hij won met 1 procent verschil van de film Wonder Woman.

Hieronder de lijst:

Peacemaker (94 procent)
Wonder Woman (93 procent)
The Suicide Squad (90 procent)
Shazam! (90 procent)
Birds of Prey (79 procent)
Zack Snyder's Justice League (71 procent)
Aquaman (65 procent)
Wonder Woman 1984 (58 procent)
Man of Steel (56 procent)
Justice League (40 procent)
Batman v Superman: Dawn of Justice (29 procent)
Suicide Squad (26 procent)Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ blijkt met series niet opgewassen tegen Netflix
Series / Nieuws

Disney+ blijkt met series niet opgewassen tegen Netflix

Netflix is de absolute heerser als het op series aankomt blijkt uit een onderzoek.

Nielsen maakte de top vijftien meest bekeken films en series van 2021 op. Opvallend genoeg blijkt dat Disney+ er, ondanks de forse investeringen in nieuwe originals, slechts slaagde 1 serie in die top te krijgen.

Op de toplijst van Nielsen, staat de serie WandaVision als enige show van Disney+ op de lijst. De serie strandde op de negende plek. Verder zie je dat andere series er opmerkelijk genoeg niet in slaagden door te dringen tot de top.

Best bekeken series
Hulu kwam trouwens wel in de top vijftien, met de serie The Handmaid's Tale, die op plaats 10 landde. Daarmee staat Disney er wel in, want Hulu is eigendom van The Mouse House. Verder zien we nog Apple TV+-serie Ted Lasso in de toplijst, als twaalfde meest bekeken serie.

Los van die drie series, is er geen enkele andere streamingdienst dan Netflix in de top vijftien te vinden. Een bijzondere prestatie, maar niet gek gezien de grote inzet van Netflix op eigen Original series.

De meest bekeken serie is Lucifer, gevolgd door Squid Game, Great British Baking Show, Virgin River en Bridgerton. De top tien omvat verder nog You, Cobra Kai, The Crown, Longmire en Hulu's The Handmaid's Tale.

Netflix heeft verder nog de series Outer Banks, Maid en The Witcher hoog op de lijst.

Daar staat tegenover dat Disney+ de films domineerde: bijna de hele top vijf behoorde toe aan Disney, met Luca, Moana, Raya and the Last Dragon en Frozen II. Enkel Netflix-film Red Notice staat nog in de top vijf.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' maakt van Sheldon een enorme hypocriet
Series / Nieuws

'Young Sheldon' maakt van Sheldon een enorme hypocriet

De serie Young Sheldon kent toch heel wat aparte wendingen en dat blijft maar zo duren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De mening van Sheldon over Data uit Star Trek in Young Sheldon maakt hem tot een hypocriet, enige decennia later in The Big Bang Theory. In de nieuwste aflevering reist het jongetje naar zijn eerste conventie, zelfs al besluiten al zijn volwassen familieleden dat niet te doen.

De solo-avonturen van Sheldon concentreerden zich tot nu toe rond zijn dagelijkse activiteiten aan East Texas High, waar hij aan de universiteit studeert. In de nieuwe aflevering gaat hij naar de Texarcana Sci-Fi Convention en raakt hij in een levendige discussie over Data, die hij slechts een "Spock rip-off" vindt.

Young Sheldon-humor
Dat Young Sheldon dit momentje toevoegt, is niet alleen een grappige diss in de richting van acteur Brent Spiner, maar ook hypocriet.

Sheldon besluit namelijk op een zeker moment om naar een Comic-Con te gaan, verkleed als Data.

Sheldon en zijn vrienden gaan namelijk in aflevering 13 van het zesde seizoen van The Big Bang Theory, verkleed als de helden van Star Trek: The Next Generation, naar de conventie. Daarin was Sheldon Data, ging Leonard verkleed als Jean-Luc Picard, was Howard een Borg-drone en Raj speelde Worf.

Een beetje opmerkelijk is het daarmee natuurlijk wel!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.