'Vikings: Valhalla' legt hier alle focus op

'Vikings: Valhalla' legt hier alle focus op

De serie Vikings: Valhalla leunt sterk op nostalgie en flinke actie.

Jim Pedd, 25 januari 2022 08:25

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Vikings: Valhalla wordt toch wat anders dan het origineel, Vikings. Dat meldt showrunner Jeb Stuart in een uitgebreid artikel van Polygon waarin vooruitgeblikt wordt op de aankomende serie van Netflix.
Michael Hirst, die Vikings gelanceerd had, legde prioriteit op de nostalgie en op actie. En dat begreep Stuart wel, wat hij daarom heeft overgenomen.

Vikings: Valhalla-actie
Vikings: Valhalla speelt zich honderd jaar na de laatste aflevering van de originele serie af. De Vikingen bevinden zich nu in conflict met de Engelsen, die de Deense kampen op hun kusten verbrand hebben. Dat heet tegenwoordig de slachting van St. Brice's Day.

Centraal in dat conflict staan nieuwe personages, waaronder de legendarische Leif Erikson en zijn zus Freydis Eriksdotter. Zij vertrekken uit Kattegat met hun eigen doelen en ideeën over religie.

"Als je actieschrijver bent, is dit een goede manier om te beginnen." Hij wilde dat Vikings: Valhalla meer "actie" en ook meer "actie verbonden aan personages" heeft.

"Het komt allemaal neer op de mensen die je kent, mensen die je bekijkt." Dat voelt dan "anders dan wanneer je bij wijze van spreken een komeet ziet die de Aarde gaat raken."
Bron: Polygon

Lees meer over: Vikings Valhalla, Vikings, Netflix

Populair nieuws