search
Verhaal Master Chief in 'Halo' is enorm gruwelijk
Series / Nieuws

Verhaal Master Chief in 'Halo' is enorm gruwelijk

Halo komt er snel aan en belooft een toch best gruwelijk verhaal te vertellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Streamingdienst Paramount+ werkt druk aan een Halo-televisieserie. Kiki Wolfkill, uitvoerend producent van de serie namens game-ontwikkelaar 343 Industries, gaat in op het verhaal van Master Chief in de serie.

Wolfkill werkt al bij 343 Industries sinds het bedrijf in 2008 opgericht werd en geeft tegenwoordig leiding aan de transmedia-initiatieven van het bedrijf. De Halo-serie heeft een hoofdrol voor acteur Pablo Schreiber als Master Chief.

Halo-serie
Halo speelt zich af in een verafgelegen kolonie van de Aarde en in de zesentwintigste eeuw. We volgen John-117, ook wel bekend als de Master Chief, een supersoldaat die gemaakt is binnen het SPARTAN-II programma.

Master Chief is al op jonge leeftijd getraind om sneller, sterker en vaardiger te zijn dan een gewoon mens. Hij en de andere Spartans zijn cruciaal voor de mensheid om te kunnen overwinnen op de gevaarlijke Covenant, een buitenaards ras dat het op de mensheid voorzien heeft.

Nu laat Wolfkill leren dat de serie ook de duistere kant van de Spartans verkent. "We hebben een grote en epische sci-fi wereld in de 26ste eeuw opgebouwd, met brute aliens en Spartan supersoldaten, kunstmatige intelligentie, militaire politiek en een oeroud mysterie. Maar tegelijk vertellen we een paar enorm persoonlijke verhalen en verkennen we de mensheid, of eigenlijk het gebrek aan menselijkheid. Vooral rond Master Chief, die zoals je weet onze beste eigenschappen heeft, maar van wie ook veel is afgepakt."

Halo begint op 24 maart op Paramount+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen