Prime wordt duurder in de VS, nu ook hier?

Amazon Prime Video gaat wat duurder worden in het thuisland, gebeurt dat ook hier?

Jim Pedd, 5 februari 2022 10:31

In de Verenigde Staten wordt een abonnement op Amazon Prime duurder. Zou dat betekenen dat de prijs hier in Nederland straks ook hoger wordt? Op zich zat dat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, mocht het zover zijn.
In de Verenigde Staten kost een abonnement op Prime Video voortaan 139 dollar voor een heel jaar. Mensen met een maandabonnement zien hun kosten ook stijgen, van 12,99 dollar naar 14,99 dollar per maand. Dat is een forse prijsverhoging, en in de Verenigde Staten de eerste sinds 2018.

Amazon Prime
Amazon rechtvaardigt de prijsverhoging door aan te geven dat het nodig is om te blijven investeren in de dienst Prime. "Sinds 2018 is de beschikbaarheid van Free Same-Day Delivery uitgebreid van 48 stedelijke gebieden naar meer dan 90 en het aantal items dat beschikbaar is voor gratis verzending met 50 procent toegenomen. En leden hebben miljarden dollars bespaard met shoppen op Prime Day."

Daar komt bij dat abonnees met Amazon Prime ook beschikken over streamingdienst Prime Video, die je hier in Nederland ook hebt.

Volgens Amazon keken Prime-abonnees meer dan 6 miljard gratis leveringen thuis en hebben de 200 miljoen Prime-leden wereldwijd heel wat van films en series genoten. Bovendien zet men flink in op meer content op die streamingdienst, waaronder de aankomende televisieserie The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Hier in Nederland werd Prime gelanceerd met een prijs van 2,99 euro per maand.

Bron: ComicBook

Lees meer over: Prime, Amazon Prime, Prime Video, Abonnement

Populair nieuws