search
Het bizarre oorspronkelijke idee voor de 'Dexter'-reboot

Het bizarre oorspronkelijke idee voor de 'Dexter'-reboot

De serie Dexter: New Blood deed het gelukkig anders dan wat men eerst voor ogen had.

Jim Pedd
Dexter: New Blood was bijna een decennium na de finale van Dexter te zien. De revival gaf fans een blik op de terugkeer van de fanfavoriete moordenaar van Michael C. Hall, maar de populaire reboot was niet de enige voortzetting van het verhaal die Showtime overwogen had.

Scott Buck, uitvoerend producent, blijkt een ander idee gehad te hebben. Hij onthulde dat Dexter in zijn idee uiteindelijk als dokter aan de slag zou gaan. De plannen werden zelfs al gemaakt voordat de serie tot een einde was gekomen.

Oorspronkelijke Dexter-plannen
"Het gevoel lijkt dat mensen niet tevreden waren met het oorspronkelijke einde. Daarom zijn ze al die jaren later terug gekeerd met een nieuw einde," aldus Buck. Maar: "vanuit mijn perspectief was het eigenlijk omgekeerd. We eindigden de serie specifiek op een manier zodat hij terug kon keren, want dat was altijd de intentie. En het netwerk pitchte zelfs het idee bij mij dat Dexter een arts zou kunnen zijn."

Dat intrigeerde hem. "Er zat iets heel interessants aan het idee dat hij zijn CV zou faken, maar ook iets heel onbevredigends aan. Dus ik pitchte het idee dat hij paramedicus zou zijn. Dat leek wel te kloppen, omdat hij als wetenschapper met menselijke lichamen werkt."

"Het zou er nooit om draaien dat hij mensen wilde helpen of vergiffenis zocht. Maar eerder dat als moorden zijn heroïne is, dit zijn leven in balans kan houden."

Dexter: New Blood is al helemaal klaar met uitzenden.Aanbevolen artikelen