De Jedi zijn definitief kapot in 'Star Wars'

De Jedi zijn definitief kapot in 'Star Wars'

Let op: bevat spoilers voor The Book of Boba Fett seizoen 1 op Disney+.

Jim Pedd, 8 februari 2022 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Book of Boba Fett laat zien dat de Jedi gedoemd zijn te mislukken, zelfs al lijkt Luke Skywalker prima bezig met het oprichten van de nieuwe Jedi-orde. Let op: dit artikel bevat heel wat spoilers!
The Book of Boba Fett pikt de draad van Grogu's verhaal op in aflevering 6. Je ziet hoe Luke Skywalker de kleine Grogu traint in het nieuwe seizoen, maar ook meteen een grote fout maakt die sowieso leidt tot de verwoesting van de Jedi.

The Book of Boba Fett-twist
Luke herstelt zijn Jedi Order met ideeën van het prequel-tijdperk, dus van de tijd van de oude Jedi. Daarmee mist hij de kans om de Jedi te verbeteren en leert hij dus niet de Jedi-les die hij in Return of the Jedi geleerd leek te hebben.

In de film Star Wars: The Last Jedi is Luke Skywalker gedesillusioneerd geraakt in de Jedi en gelooft hij dat het beter is als de ideologie en Jedi-levensstijl simpelweg niet meer blijven bestaan. De Jedi leidden tot de val van Ben Solo die zich bij de Knights of Ren voegde en vervolgens Kylo Ren, de leider van de FIrst Order werd.

Tegen het einde van de film spreekt Luke met de geest van Yoda, die hem vertelt dat ze nieuwe generatie Jedi het anders had moeten aanpakken.

In The Book of Boba Fett leer je via Din Djarin dat de Mandalorians zich juist laten definiëren door hun familie en vrienden, door emoties, waar de Jedi echt helemaal vandaan blijven. Luke Skywalker bouwde dus aan een foute Jedi-orde, die gedoemd was te falen.

Je kunt de serie The Book of Boba Fett momenteel streamen op Disney+. Komende woensdag zie je de laatste aflevering van het eerste seizoen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Disney Plus, Star Wars, The Book of Boba Fett

Populair nieuws