search
ITV maakt nieuwe versie tv-serie 'The Saint'
Series / Nieuws

ITV maakt nieuwe versie tv-serie 'The Saint'

Roger Moore speelde in de jaren '60 de rol van Simon Templar.

Buiten zijn rol als James Bond, speelde Roger Moore in de jaren '60 nog een andere iconische rol, namelijk die van Simon Templar, de held uit tv-serie The Saint.


Vandaag heeft de Radio Times vernomen dat ITV deze serie zal rebooten. De tv-zender heeft een pilot-aflevering besteld, die zich in onze huidige tijd moet afspelen. Leslie Charteris is de schrijver van de oorspronkelijke boeken, die als inspiratiebron voor de serie dienden. Van The Saint werden in meer dan 60 landen 118 afleveringen uitgezonden.

Ed Whitmore (Waking the Dead) en Chris Lunt (Prey) zullen de pilot van de nieuwe versie schrijven en de opnames moeten volgend jaar van start gaan. Volgens Whitmore zal de serie de moralen van een man onderzoeken die probeert misdaad te bestrijden en daarbij het goede probeert te doen.

Van The Saint verscheen in 1997 ook een filmversie met Val Kilmer. Daarnaast zijn er meerdere pogingen gedaan om The Saint opnieuw op de buis te krijgen. Ian Ogilvy, Andrew Clarke, Simon Dutton en Adam Rayner hebben allen getracht de rol te spelen in ofwel tv-films ofwel gefaalde pilot-afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen