Netflix begint terrein te verliezen in de streamingoorlog

Netflix begint te verliezen in de streamingoorlog

Disney+ voegde afgelopen kwartaal meer abonnees toe dan Netflix dat deed.

Jim Pedd, 10 februari 2022 om 14:07

Disney+ heeft Netflix ingehaald als het op groei aankomt van het aantal nieuwe abonnees. Het afgelopen kwartaal namen 11,8 miljoen mensen een nieuw abonnement op Disney+, dat daarmee wereldwijd 129,8 miljoen abonnees heeft.
Daarmee overtrof Disney+ de verwachtingen van analisten, die uit waren gegaan van tegen de 7 miljoen nieuwe abonnees. En Disney+ haalt daarmee Netflix in qua groei, want 's werelds grootste streamingdienst voegde 8,3 miljoen abonnees aan z'n ledenbestand toe.

Heftige streamingoorlog
De streamingoorlog begint langzaamaan steeds heftiger te worde. Op dit moment is Netflix nog verreweg de grootste, met wereldwijd 222 miljoen abonnees. Maar het bedrijf voelt de hete adem van andere bedrijven in de nek en gaf aan nog maar 2,5 miljoen nieuwe abonnees te verwachten in het nieuwe kwartaal.

Intussen zetten bedrijven als Prime Video en Disney+ groot in. Disney+ komt natuurlijk met tal van Star Wars en Marvel Studios-series, maar ook met goed scorende releases van Pixar. En Prime Video zet groot in op fantasy, onder meer met de eerste live-action Lord of the Rings-serie.

En dan heeft Netflix ook nog te dealen met het aanbod dat inkrimpt, omdat steeds meer bedrijven hun licenties niet meer in de verkoop doen en zelf aanbieder worden. HBO Max doet dat met succes en heeft inmiddels 73,8 miljoen abonnees. Ook Paramount+ zet flink in op groei en staat nu op 48 miljoen abonnees met vooral veel Star Trek-content.

Lees meer over: Netflix, Disney Plus, Prime Video, Streaming, streamingoorlog, streamingdienst

Populair nieuws