Amazon maakt live action 'Blade Runner'-serie '2099' met Ridley Scott

Amazon maakt 'Blade Runner'-serie '2099'

Na Blade Runner 2049 verschijnt over een tijdje de tv-serie 'Blade Runner 2099' op Prime Video.

Bram de Groot, 12 februari 2022 14:57

Amazon Studios ontwikkelt volgen Deadline de serie Blade Runner 2099, een live-actionserie die dient als het tweede grote deel in de franchise na de originele film Blade Runner uit 1982 van Ridley Scott en het vervolg Blade Runner 2049 uit 2017 van Denis Villeneuve.
Scott is uitvoerend producent van de serie die een groot budget krijgt. Silka Luisa (Shining Girls) zal de verhaallijn uitstippelen en uitvoerend producent zijn namens Scott Free Productions, Amazon Studios en Alcon Entertainment. De laatste heeft zojuist de veelgeprezen sci-fi-serie The Expanse voor Amazon afgerond na zes seizoenen.

Ridley Scott mogelijk ook de regisseur
Blade Runner 2099 zou prioriteit hebben voor Amazon Studios, waardoor de scripts er snel moeten komen. Er zou volgens Deadline al gekeken worden naar potentiële productiedatums. Er wordt momenteel gezocht naar schrijvers en Scott wil de serie eventueel regisseren.

De serie moet dus vijftig jaar na de film van Villeneuve afspelen, waardoor het dus niet duidelijk is wat de verhaallijn wordt en welke personages te zien moeten zijn.

De anime-serie Blade Runner: Black Lotus verscheen vorig jaar nog. Deze speelt zich af in 2032.

Bron: Deadline

Lees meer over: Blade Runner, 2099, 2049, Ridley Scott

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws