search
Dramaserie 'The Gilded Age' nu al verzekerd van tweede seizoen
Series / Nieuws

Dramaserie 'The Gilded Age' nu al verzekerd van tweede seizoen

De aankondiging van het tweede seizoen komt er zeer snel na de lancering van het eerste seizoen in de VS...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Slechts drie weken geleden verscheen het eerste seizoen van The Gilded Age op streamingdienst HBO Max. Nu reeds heeft HBO bekend gemaakt dat er met zekerheid ook nog een tweede seizoen van de reeks zal verschijnen.

Voor de reeks The Gilded Age geldt dat ze zich afspeelt in het jaar 1882. Ze vertelt het verhaal van Marian Brook, een jonge wees die afkomstig is uit het zuiden van de Verenigde Staten en ervoor kiest om in te trekken bij haar rijke, maar conservatieve tantes in New York.

Het intrekken bij haar tantes zorgt ervoor dat ze een nieuwe levensstandaard aan moet nemen. Ondertussen ontstaat er een mooie vriendschap met Peggy Scott. Zij laat Marian inzien dat ze ook nog voor zichzelf zal moeten denken.

Groot succes
Dat er zo snel een tweede seizoen wordt aangekondigd door HBO is verrassend, maar eigenlijk ook weer niet helemaal. Nu reeds wordt de reeks namelijk bestempeld als één van de grootste successen van HBO.

Het eerste seizoen bestaat uit negen afleveringen waarvan er elke week één wordt uitgezonden. Dit betekent dat de finale aflevering van het eerste seizoen zal worden uitgezonden op 21 maart.

De cast van The Gilded Age bestaat uit namen als Carrie Coon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Taissa Farmiga, Blake Ritson en Simon Jones. Wanneer het tweede seizoen dan ongeveer zou moeten verschijnen is uiteraard nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen