search
'The Sandman' van Netflix laat je getraumatiseerd achter
Series / Nieuws

'The Sandman' van Netflix laat je getraumatiseerd achter

The Sandman klinkt behoorlijk interessant en is hopelijk snel op Netflix te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Neil Gaiman heeft reeds bevestigd dat de gebeurtenissen uit het zesde nummer van de The Sandman-comics verfilmd wordt voor de Netflix-serie. En nu geeft de schrijver een goede indruk van wat we mogen verwachten van de vijfde aflevering.

Vorig jaar liet Gaiman weten dat nummer 6 verfilmd zou worden voor de vijfde aflevering, die zich concentreert op de 24 uur van John Dee in een all-night diner. Gaiman legde uit tegen Empire Magazine dat de serie heel wat genres en stijlen aanslaat.

The Sandman-trauma
"Je kijkt straks aflevering 1 en denkt: 'Oh ik begrijp het wel, dit is Downton Abbey maar met magie". Hij ging door: "Dan begin je je af te vragen: 'Wat is dit?', tegen aflevering 2, als je Gregory the Gargoyle ontmoet in The Dreaming. En aflevering 5 is zo duister en traumatiserend als het maar kan. En dan is er aflevering 6, dat waarschijnlijk het meest feel-good van allemaal is."

Aflevering 5 laat dus zien hoe John Dee, ofwel Doctor Destiny, een diner inloopt en wacht op zijn showdown met Morpheus. Hij laat de tijd passeren door de mensen binnen te dwingen zijn gestoorde spelletjes te spelen door de Dream Stone te gebruiken om hun gedachten te beheersen.

Dat leidt tot gruwelijke momenten waarbij mensen op vreselijke wijze om het leven komen.

"The Sandman draait volledig om je te verrassen. Het draait erom dat we alles opnieuw uitvinden, elke keer weer. De serie neemt je straks mee op een reis zoals je die niet eerder gemaakt hebt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen