search
'Yellowstone' seizoen 5 wordt het langste tot nu toe
Series / Nieuws

'Yellowstone' seizoen 5 wordt het langste tot nu toe

Yellowstone blijkt een van de meest populaire franchises van dit moment te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vijfde seizoen van Yellowstone wordt het langste tot nu toe en krijgt 14 afleveringen. Die worden in twee losse delen uitgezonden.

De serie Yellowstone is sinds 2 januari met 'pauze', want toen rondde men het vierde seizoen af. In totaal zijn er tot nu toe 39 afleveringen verschenen, allemaal met een scenario van, of mede geschreven door, bedenker Taylor Sheridan.

Yellowstone seizoen 5
Yellowstone volgt de familie Dutton, eigenaars van The Yellowstone, de grootste ranch in Montana. Zij krijgen te maken met landontwikkelaars, een aangrenzend reservaat en het nodige familiedrama. De serie past binnen het neo-western genre, waarbij western-elementen toegepast worden op het heden.

De franchise is bijzonder populair. Op dit moment is er al een spin-off, die Yellowstone: 1883 heet. Verder zijn er nog twee, 6666 en [i]1923/i], in de maak.

Nu meldt The Wall Street Journal dat het vijfde seizoen 14 afleveringen krijgt die in twee delen van elk zeven afleveringen uitgezonden worden. De serie gaat deze zomer al van start met uitzenden van het vijfde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen