Nieuwe Netflix-serie gaat van start met indrukwekkende 100% op RottenTomatoes

Nieuwe Netflix-serie scoort enorm goed

Vikings: Valhalla scoort 100% positieve recensies met zijn eerste seizoen op Netflix.

Jim Pedd, 26 februari 2022 16:22

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het is weekend en zoals we inmiddels wel gewend zijn van Netflix, is er weer een gloednieuwe serie in zijn geheel online gezet. Het gaat om het eerste seizoen van de televisieserie Vikings: Valhalla.
Dat eerste seizoen is een vervolg op de langlopende en inmiddels afgeronde show Vikings van History Channel. De show speelt zich honderd jaar na de gebeurtenissen van die serie af en volgt enkele van de beroemdste vikingen uit de geschiedenis.

Zeldzame prestatie
Vikings: Valhalla weet een zeldzame prestatie te vestigen. Op moment van schrijven staat de serie namelijk op een indrukwekkende score van 100% op RottenTomatoes, de website die recensies verzamelt en een score toekent.

Critici lijken het er wel over eens dat Vikings: Valhalla er niet helemaal in slaagt om de hoogtepunten van zijn voorganger te bereiken. Maar tegelijk vinden ze wel dat Vikings: Valhalla een sterke start kent en dat de serie ook behoorlijk bevredigend van start is gegaan.

Vikings: Valhalla begint als de spanningen tussen vikingen en de Engelse adel enorm oplopen. Die bereiken een bloedig breekpunt. De vikingen zelf clashen intussen over hun conflicterende christelijke en heidense geloof.

Tegen die achtergrond beginnen de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson en zijn koppige zus Freydis Eriksdotter en de Noorse prins Harlad Sigurdsson op hun eigen reis. Vikings: Vahalla zie je nu op Netflix.
Lees meer over: Vikings Valhalla, Vikings, Netflix, Recensies, Jeb Stuart, Michael Hirst, Frida Gustavsson, Sam Corlett, Leo Suter

Populair nieuws