search

Ons nieuws van zaterdag 26 februari 2022

'Vikings: Valhalla' seizoen 2: Dit weten we al
Series / Featured

'Vikings: Valhalla' seizoen 2: Dit weten we al

De serie Vikings: Valhalla gaat verder met een tweede en een derde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Vikings spin-off Vikings: Valhalla is nu op Netflix te zien. In dit artikel vertellen we je wat je mag verwachten van het tweede seizoen van de televisieserie.

Vikings: Valhalla is het verhaal van Leif Erikson, Freydí­s Eirí­ksdóttir en Harald Sigurdsson. Ook zien we de epische gevechten die zij uitvochten tegen de Engelsen en de rivaliteiten tussen de verschillende sektes tussen vikingen. Maar het moge duidelijk zijn dat dit slechts het begin van een groter gevecht is.

Vikings: Valhalla seizoen 2
Ja, er komt een tweede seizoen van de serie. Dat houdt ook ruimte voor Leif, Freydis, Harald en alle andere personages die we ontmoetten in de show. Er wordt ook meer opgezet voor een breed historisch verhaal in seizoen 2. Extra mooi is dat Netflix ook een derde seizoen besteld heeft. Die twee seizoenen krijgen elk acht afleveringen.

Vikings: Valhalla en het vervolg
Vikings: Valhalla heeft best wat personages dood laten gaan. Denk aan Jarl Kare, maar genoeg ruimte overgelaten om verder te bouwen. Zo zullen we Leif weer terug zien keren, maar ook meer van King Canute, Olaf, Jarl haakon en Emma van Normandië.

Vikings: Valhalla-einde
Het einde van Vikings: Valhalla seizoen 1 laat zien dat de legers van Kare en Olaf verslagen worden, wat mogelijk was door de tijdige aankomst van Sweyn Forkbeard's vloot. Ook zien we dat Freydis de keuze maakt om Harald te redden, waarmee hun verhaal verder verkend zal worden. En dan zien we nog hoe hij de koning van Noorwegen wil worden en Leif een heel eigen kant op gaat.

De opnames
De opnames van het nieuwe seizoen van Vikings: Valhalla zijn al rond. In november vorig jaar werden de opnames afgerond. De verwachting is dat eind dit jaar het seizoen te zien zal zijn, maar het kan ook dat we tot februari 2023 moeten wachten.

Vikings: Valhalla zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig nieuws voor fans van de serie 'Young Royals'
Series / Nieuws

Geweldig nieuws voor fans van de serie 'Young Royals'

Het tweede seizoen van de reeks zou later dit jaar nog te zien moeten zijn...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix maakte eerder reeds bekend dat de reeks Young Royals met zekerheid een tweede seizoen zal krijgen. Nu werd door de cast zelf bekend gemaakt dat de opnames van dat tweede seizoen van start zijn gegaan.

Op de social mediakanalen van Netflix verscheen het bericht van de castleden van de romantische Zweedse serie dat ze terug op de set staan. Dat aldus uiteraard voor de opnames van het tweede seizoen.

Jonge prins
Young Royals vertelt het verhaal van een jonge prins genaamd Wilhelm. Hij gaat op een bepaald moment studeren aan een prestigieuze kostschool. Daar heeft hij vele jaren naar uitgekeken. Nu kan hij niet alleen eindelijk doen wat hij wil, daarnaast kan hij ook beginnen nadenken over zijn identiteit.

Wilhelm heeft duidelijk wilde toekomstplannen die stuk voor stuk eigenlijk één ding met elkaar gemeen hebben... en dat is dat ze weinig tot niets te maken hebben met zijn koninklijke verplichtingen. Dat verandert echter plots wanneer duidelijk wordt dat hij de wettelijke troonopvolger wordt.

Het eerste seizoen van Young Royals is momenteel te bekijken op Netflix. Wanneer het tweede seizoen precies moet gaan verschijnen is momenteel nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'Euphoria' doet opmerkelijk record sneuvelen
Series / Nieuws

HBO-serie 'Euphoria' doet opmerkelijk record sneuvelen

De HBO-serie kan wereldwijd rekenen op een ongelofelijk groot succes...

De serie Euphoria is wereldwijd een stevig succes. Het succes van de reeks is zelfs zo groot dat ze records laat sneuvelen. In de Verenigde Staten is ze dan ook uitgegroeid tot de vaakst besproken serie op Twitter!

Morgen, zondag 27 februari 2022 is in de Verenigde Staten de finale aflevering te bekijken van de reeks. Met het einde van de serie in het vooruitzicht heeft Twitter bekend gemaakt dat er tot dusver zomaar even 30 miljoen tweets de wereld in zijn gestuurd. Dat is een stijging van de activiteit ten opzichte van het eerste seizoen van zomaar even 51 procent.

Het merendeel van de tweets gingen over de personages Fezco, Rue Bennett en Nate Jacobs. Deze personages worden gespeeld door respectievelijke namen als Angus Cloud, Zendaya en Jacob Elordi. Bovendien was het zo dat er ook sprake was van maar liefst 270.000 tweets met de hashtag Fexihive.

Bekende twitteraars
Onder de twitteraars zaten ook tal van bekende namen. Het ging daarbij onder meer om de zangeressen Anitta en Cardi B evenals om de populaire actrice Elizabeth Gillies.

De serie Euphoria vertelt het verhaal van een groep middelbare scholieren die worstelen met niet alleen drugs en geweld, maar ook met seks. Stuk voor stuk trachten ze hun plaats in de wereld te ontdekken, maar dat verloopt lang niet altijd van een leien dakje.

Euphoria viel ondertussen ook al verschillende malen in de prijzen. Zo kreeg ze tijdens de Emmy's van 2020 maar liefst drie awards.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'Peaky Blinders' seizoen 6: Top of flop?
Series / Featured

Eerste recensies 'Peaky Blinders' seizoen 6: Top of flop?

Peaky Blinders weet enorm te knallen met dit laatste seizoen, blijkt uit de recensies.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het laatste seizoen van Peaky Blinders gaat morgenavond van start op de BBC. Een hele rits websites kreeg de eerste aflevering te zien en schreef recensies. Die zetten wij voor je op een rij.

De serie pikt de draad op waar het vijfde seizoen eindigde. We zullen verder niets verklappen, om zo min mogelijk spoilers te delen. Peaky Blinders lijkt in elk geval, na lange afwezigheid, weer helemaal op stoom te zijn!

De recensies
We doen hieronder een greep uit de recensies.

RadioTimes: "Afgaande op de eerste en enige aflevering die beschikbaar was om te recenseren, blijft Peaky Blinders een van de meest onderhoudende series op televisie."

Financial Times: "Meteen weer meeslepend."

Daily Telegraph: "Het is intelligent. Zowel voorspelbaar als opwindend tegelijk."

Digital Spy: "De serie is duister, zowel letterlijk en figuurlijk. Tommy bevindt zich in schaduwachtige hallen en maakt zijn slimme plannen. Maar denkt ook constant over de dood."

Metro: "Het is enorm opwindend dat de Shelby-clan weer bezig is, voor een laatste maal. En het drama is pas net begonnen! Wie uiteindelijk bovenaan de voedselketen eindigt? Dat moeten we zien."

Peaky Blinders zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+-serie 'Ironheart' vindt zijn grote vijand
Series / Nieuws

Disney+-serie 'Ironheart' vindt zijn grote vijand

Anthony Ramos schijnt de grote schurk te spelen in de Ironheart-serie van Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een nieuw verhaal over de rol van acteur Anthony Ramos in de serie Ironheart. Daarin maakt hij zijn debuut in het Marvel Cinematic Universe, en nu lijkt het erop dat de acteur een grote rol krijgt.

Ironheart zou namelijk van Ramos zijn grote vijand maken. Dat hij gecast is, werd in februari onthuld, maar het was nog niet duidelijk welke rol de acteur zou gaan spelen.

De schurk in Ironheart
The Hollywood Reporter claimt dat Ramos de schurk zal zijn van de serie van Disney+. De show focust zich op Riri Williams, een jonge student aan de MIT, die haar eigen harnas bouwt dat een beetje doet denken aan dat van Iron Man.

In de comics verving zijn Tony Stark uiteindelijk als Iron Man in het Marvel Universe, na zijn dood in het Civil War II-event.

Toen Deadline onthulde dat Anthony Ramos zich bij Ironheart zou voegen, vergeleek men zijn rol al met die van Jonathan Majors in Loki.

Mocht die gelijkenis inderdaad kloppen, is de kans groot dat hij vaker te zien zal zijn in de franchise van Marvel Studios.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze week flink wat toffe series toe
Series / Featured

Netflix voegde deze week flink wat toffe series toe

Dit is het nieuwe aanbod dat je op Netflix kunt zien vanaf deze week.

Elke vrijdag zetten we de nieuwe series op een rij die Netflix heeft toegevoegd aan zijn aanbod. Deze week zijn dat de volgende series.

Snowpiercer (S03E05): Zarah moet bevallen en Layton en Till onderzoeken een brand. Alex bezoekt Wilford, die nog niet is ontwaakt. Ben vraagt Sykes te helpen met het herstel van Javi.

For Life (2 seizoenen): Nadat een man onterecht levenslang is opgesloten, wordt hij een advocaat om gerechtigheid te zoeken en om anderen te verdedigen die vals zijn beschuldigd.

Back to 15: Anita is ontevreden over haar baan en haar persoonlijke leven, maar ontdekt een manier om weer 15 te worden. Wat verandert ze aan haar verleden? Met Maisa in de hoofdrol.

Vikings: Valhalla: Een nieuwe saga begint honderd jaar na de afloop van de originele serie en kleurt de avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd.

Juvenile Injustice (seizoen 1): Een taaie rechter compenseert haar afkeer van jonge criminelen met sterke overtuigingen over rechtvaardigheid en straf terwijl ze ingewikkelde jongerenzaken afhandelt.

The Fame Game (seizoen 1): Als de beroemdste actrice van India ineens verdwijnt, komen er tijdens de zoektocht pijnlijke waarheden aan het licht over haar toch niet zo ideale leven en gezin.

Bulgasal: Immortal Souls: De onsterfelijke is vervloekt vanaf zijn geboorte en is uit op wraak. Hij gaat op pad om zijn ziel terug te eisen en een vete te eindigen die al 600 jaar duurt.

Race: Bubba Wallace (1 seizoen): Deze docuserie gaat over racetalent Bubba Wallace, momenteel de enige zwarte coureur in de NASCAR Cup Series. Hij wil de sport veranderen door zijn stem te laten horen.

Karma's World Music Videos (1 seizoen): Welkom in Karma's muzikale wereld waar zij meester is van haar microfoon, en haar krullen. Vermaak je met een funky playlist vol rijm en rap en de power van positiviteit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie gaat van start met indrukwekkende 100% op RottenTomatoes
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie gaat van start met indrukwekkende 100% op RottenTomatoes

Vikings: Valhalla scoort 100% positieve recensies met zijn eerste seizoen op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is weekend en zoals we inmiddels wel gewend zijn van Netflix, is er weer een gloednieuwe serie in zijn geheel online gezet. Het gaat om het eerste seizoen van de televisieserie Vikings: Valhalla.

Dat eerste seizoen is een vervolg op de langlopende en inmiddels afgeronde show Vikings van History Channel. De show speelt zich honderd jaar na de gebeurtenissen van die serie af en volgt enkele van de beroemdste vikingen uit de geschiedenis.

Zeldzame prestatie
Vikings: Valhalla weet een zeldzame prestatie te vestigen. Op moment van schrijven staat de serie namelijk op een indrukwekkende score van 100% op RottenTomatoes, de website die recensies verzamelt en een score toekent.

Critici lijken het er wel over eens dat Vikings: Valhalla er niet helemaal in slaagt om de hoogtepunten van zijn voorganger te bereiken. Maar tegelijk vinden ze wel dat Vikings: Valhalla een sterke start kent en dat de serie ook behoorlijk bevredigend van start is gegaan.

Vikings: Valhalla begint als de spanningen tussen vikingen en de Engelse adel enorm oplopen. Die bereiken een bloedig breekpunt. De vikingen zelf clashen intussen over hun conflicterende christelijke en heidense geloof.

Tegen die achtergrond beginnen de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson en zijn koppige zus Freydis Eriksdotter en de Noorse prins Harlad Sigurdsson op hun eigen reis. Vikings: Vahalla zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ lanceerde weer een nieuwe serie deze week
Series / Featured

Disney+ lanceerde weer een nieuwe serie deze week

The Walking Dead seizoen 11b is een van de nieuwe series die je sinds deze week op Disney+ ziet.

Elke zaterdag zetten we op een rij welke series nieuw toegevoegd zijn aan het aanbod van Disney+. Het zijn er veel, waaronder The Walking Dead dat van start is met het tweede deel van seizoen 11!

The Walking Dead (S011E09): De inwoners van Alexandria moeten zien te overleven in een storm en vechten tegen de Reapers.

Weekend Family (seizoen 1): Elk weekend zorgt Fred voor zijn drie dochters. Allemaal hebben ze een andere moeder bij wie ze doordeweeks wonen. Een nieuwe stiefmoeder voegt zich bij deze vrolijke mix als Fred weer smoorverliefd wordt.

The Wonder Years (S01E09): Dean kan niet wachten om zijn oudere broer te zien.

The Proud Family: Louder and Prouder (seizoen 1): In deze serie volgen we de avonturen en worstelingen van de nu 14-jarige Penny Proud en haar familie, terwijl ze zich vol hilariteit en liefde proberen aan te passen de veranderende tijdsgeest.

Snowdrop (S01E06): Soo-ho gaat door met de gijzelingsactie. Yeong-ro voelt zich verraden.

Queens (S01E07): Jill werkt samen met Wyclef Jean.

Pam & Tommy (S01E06): Tijdens een slopende getuigenis krijgt Pam een emotionele inzinking.

Our Kind of People (S01E02): Angela heeft een geheim!

Mixed-ish (S02E07): Bow nodigt haar vlam uit bij haar thuis.

Find Me in Paris (seizoen 3): Deze serie volgt Lena Grisky, een Russische prinses en leerlinge op de balletschool van de opera in Parijs.

Big Sky (S02E08): Cassie confronteert Tonya.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson'-serie van Disney+ komt er snel
Series / Nieuws

'Percy Jackson'-serie van Disney+ komt er snel

De opnames van de aankomende Percy Jackson-serie lijken dan eindelijk gepland te worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Percy Jackson and the Olympians-bedenker Rick Riordan bevestigde in een nieuwe blog dat Disney+ al heel snel van plan is te beginnen met de opnames van de nieuwe serie gebaseerd op zijn boeken.

"We gaan op 1 juni beginnen met de opnames, als alles volgens plan verloopt. Becky [Riordan's echtgenote] en ik gaan er vanaf dag 1 zijn!" aldus de acteur die in een uitgebreide blog schreef over zijn tiendaagse reis naar Los Angeles en Vancouver.

Percy Jackson and the Olympians
Niet alleen onthulde Riordan dat de begindatum van de opnames relatief snel volgt, ook wordt er al met verschillende mogelijke castleden gesproken. Sterker nog, er wordt nu gekeken naar de onderlinge chemie tussen castleden.

"Dit betekent dat we verschillende combinaties van jonge acteurs die we zien als interessante kandidaten voor de rollen van Percy, Annabeth en Grover, en we hebben scènes met hen gemaakt om te kijken hoe hun interactie was," legde Riordan uit.

"Het was informatief en opwindend en hoewel we nog geen besluit gemaakt hebben, gaat het proces wel goed. Zien hoe die acteurs deze rollen spelen, maakt dat ik wederom waardeer hoe getalenteerd en capabel middelbare scholieren kunnen zijn als ze die kans krijgen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
William Shatner doet bizarre 'Star Trek'-ontboezeming
Series / Nieuws

William Shatner doet bizarre 'Star Trek'-ontboezeming

De acteur blijkt lang niet al zijn Star Trek-afleveringen te hebben bekeken.

William Shatner speelde jarenlang de rol van kapitein James T. Kirk in Star Trek. In een nieuw interview onthult de acteur echter dat hij de meeste afleveringen die hij heeft opgenomen niet heeft gezien.

Shatner speelde in de eerste Star Trek-serie tussen 1966 en 1969 de rol van Kirk. Later sprak hij de stem van Kirk in voor de animatieserie Star Trek: The Animated Series, waarna de franchise de oversteek naar films maakte. Daarmee keerde Shatner nog zevenmaal terug als Kirk, eindigend in 1994 met de teleurstellende film Star Trek: Generations.

Star Trek kijken
Opmerkelijk genoeg blijkt dat Shatner niet alle afleveringen gezien heeft. Tijdens een interview met de site The Keene Sentinel sprak hij over vragen die hij vaak van het publiek krijgt.

De acteur blijkt niet eens zo heel veel te weten dat al zijn verschillende afleveringen. Er bestaat ook een goede kans dat hij ze niet gezien heeft, want hij vindt het maar niets om zichzelf te zien acteren.

"Het is zo lang geleden inmiddels," begon Shatner.

"Het publiek herinnert zich veel meer dan ik. Veel van hen hebben afleveringen van al die jaren oud recent nog gezien. De kans is best aanwezig dat ik ze niet gezien heb, omdat ik het niets vind om mijzelf op beeld te zien. Van de 70 uur die ik als Captain Kirk gemaakt heb, heb ik misschien minder dan de helft gezien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk heeft 'Westworld' weer nieuws voor je
Series / Nieuws

Eindelijk heeft 'Westworld' weer nieuws voor je

Westworld lijkt op relatief korte termijn met zijn nieuwe seizoen te komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Westworld is een opvallende. Twee seizoenen lang was het een soort western, om in het derde seizoen ineens een futuristische thriller te worden. Sinds 2020 wachten fans op het vierde seizoen, dat vertraagd werd door de coronapandemie.

Gelukkig werd er al naar de serie gerefereerd in de HBO Max sizzle reel voor 2022. Al is nog altijd onduidelijk wanneer we nieuwe afleveringen van Westworld kunnen verwachten. Tegelijk laat acteur Jeffrey Wright, die de rol van Bernard Lowe speelt, weten dat het niet lang hoeft te duren.

Westworld gaat door
"We rondden in december de opnames af. Ik weet niet precies wanneer het uitkomt," begon Wright tegenover Deadline.

"Seizoen 4 wordt meer van het Westworld dat je bent gaan verwachten en duikt dieper in bepaalde issues en technologie die bekend gaat lijken. Het wordt opwindend. Ik weet niet precies wanneer we te zien gaan zijn, maar dat wordt sowieso een dezer maanden."

Wright ging verder over zijn rol: "Bernard probeert het nog altijd allemaal op te lossen en hij maakt zeker deel uit van de problemen. De worsteling gaat door en Bernard zit er middenin. Het wordt leuk."

Westworld zie je straks op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult waar 'Star Wars' nu echt om draait
Series / Nieuws

Disney+ onthult waar 'Star Wars' nu echt om draait

The Mandalorian en The Book of Boba Fett vormen nu echt het centrum.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney+ heeft een nieuwe Star Wars-promo vrijgegeven voor The Mandalorian en The Book of Boba Fett. De twee series vormen klaarblijkelijk de kern van het Star Wars-universum op de streamingdienst.

De promo begint ermee dat twee jaar verstreken zijn sinds de start van The Mandalorian. En dat die serie verder ging met zijn verhaal in The Book of Boba Fett. De laatste helft van die serie bleek echt een vervolg op The Mandalorian te zijn en een heldere voortzetting van het verhaal van Din Djarin.

Star Wars-toekomst
Sinds het einde van de vervolgfilms met The Rise of Skywalker is het erop gaan lijken dat The Mandalorian centraal staat in de franchise.

Naast The Book of Boba Fett leidt de serie ook tot de aankomende serie Ahsoka. En er komt veel meer, want we weten dat er nog altijd gekeken wordt naar een serie die draait om de Rangers van de New Republic.

De Star Wars-serie werken ook goed, blijkt telkens weer uit de reacties van fans op de serie. Hieronder de promo:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Peaky Blinders' omgaat met dit verschrikkelijke verlies
Series / Nieuws

Hoe 'Peaky Blinders' omgaat met dit verschrikkelijke verlies

Peaky Blinders moet het helaas zonder een van zijn hoofdrolspeelsters doen in seizoen 6.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Steven Knight, bedenker van de hitserie Peaky Blinders, onthult hoe het zesde seizoen van zijn serie omgaat met het overlijden van actrice Helen McCrory.

Actrice McCrory is bij veel fans bekend als Narcissa Malfoy in de Harry Potter-films, maar werd in 2013 ook gecast als Aunt Polly in de BBC-serie Peaky Blinders. Daarmee was zij de matriarch van de Shelby-familie in de BBC-serie.

Peaky Blinders
Het was de ambitie van Polly's neefje Thomas 'Tommy' Shelby die de familie in rap tempo op hielp klimmen op de maatschappelijke ladder, maar de ijzeren wil van Polly en haar scherpe geest verzekerde het overleven van de misdaadfamilie.

Helaas overleed McCrory in april vorig jaar aan borstkanker, toen de opnames van Peaky Blinders seizoen 6 nog bezig waren. Gehint wordt wel op een begrafenis voor haar personage.

In een interview met Radio Times vertelde Knight hierover: "Het is een beetje zoals wanneer je iemand binnen je familie verliest. Ze zijn er niet meer, maar hun mening is er nog. Dus je denkt vaak: 'Wat zou zij hiervan gevonden hebben?' Dat heb ik geprobeerd te houden met Polly, zodat de familie nog altijd denkt: 'Wat zou Polly gedaan hebben?' want zo werkt het denk ik."

Peaky Blinders zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' komt met fanfavoriet personage in seizoen 3
Series / Nieuws

'The Witcher' komt met fanfavoriet personage in seizoen 3

De serie The Witcher van Netflix wordt sowieso weer helemaal iets voor de fans.

Volgens een nieuw bericht staat The Witcher op het punt een fanfavoriet personage te introduceren. De opnames daarvan gaan bijna van start en het lijkt erop dat er een hele rits nieuwe personages te zien zal zijn.

Het gerucht gaat via de site Redanian Intelligence dat een personage genaamd Milva, ook wel bekend als Maria Barring, haar opwachting maakt in The Witcher.

Milva in The Witcher
Redanian Intelligence, een betrouwbare fansite, stelt dat Milva een personage is met een redelijk grote rol in de serie. Zij helpt Geralt tegen het einde van het seizoen in een bijzonder penibele situatie.

De casting wordt geheim gehouden met de codenaam 'Marylebone', maar de omschrijving geeft een goede indruk wat wat verwacht mag worden in The Witcher seizoen 3:

"Marylebone bezit niet alleen een razendscherpe geest maar heeft ook een bloedsnel mes. Haar leeftijd is minder dan haar ervaring en ze moest snel volwassen worden en leren overleven in een wrede wereld."

Het personage Milva was in de games niet te zien, wel in de boeken. The Witcher seizoen 1 en 2 zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste fanreacties 'Vikings: Valhalla' van Netflix: wat vinden fans ervan?
Series / Nieuws

Eerste fanreacties 'Vikings: Valhalla' van Netflix: wat vinden fans ervan?

Vikings: Valhalla krijgt in elk geval drie seizoenen van Netflix, dus voorlopig is de serie here to stay!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste fanreacties op Vikings: Valhalla stromen binnen! De televisieserie van Netflix is sinds vrijdag te zien en blijkt het heel goed te doen bij de kijker.

Vikings: Valhalla werd op 25 februari gelanceerd en is een vervolg op Vikings van History Channel. De serie speelt zich een eeuw na de gebeurtenissen in die serie af en laat zien hoe het de vikingen vergaat in een historisch tijdperk waarin het leven echt niet meer zo gemakkelijk voor ze is.

Vikings: Valhalla-reacties
De serie Vikings: Valhalla begint als de spanningen tussen de vikingen en Engelse adel een kookpunt bereiken. Dat leidt tot oorlog, tot doden en gruwelijk geweld. Intussen is er ook minder eendracht binnen de vikingen zelf, wat voor aanvullende spanningen zorgt. Religieus speelt er ook het een en ander, want lang niet iedereen wil meer vasthouden aan het eigen 'heidense' geloof.

Tegen die setting volgen we enkele van de bekendste vikingen uit de geschiedenis: Leif Erikson, Freydí­s Eirí­ksdóttir en Harald Hardrada.

Maar kunnen zij wel overtuigen? We zetten de eerste reacties voor je op een rij.



Vikings: Valhalla zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Space Force' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Space Force' seizoen 2

Het tweede seizoen wekt de indruk dat deze komedieserie waarschijnlijk niet veel beter zal gaan worden.

Regie: Ken Kwapis | Cast: Steve Carell (General Mark R. Naird), John Malkovich (Dr. Adrian Mallory), Ben Schwartz (F. Tony Scarapiducci), Diana Silvers (Erin Naird), Tawny Newsome (Captain Angela Ali), Jimmy O. Yang (Dr. Chan Kaifang), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 25-29 minuten | Jaar: 2022

De 'spacemen' zijn terug. Generaal Naird en zijn team moeten ondanks de nodige tegenslagen door zien te gaan met hun ruimtemissies. Na een teleurstellend eerste seizoen was de hoop dat deze serie nog even de juiste toon moest vinden en kon groeien. Deze zeven nieuwe afleveringen voegen echter weinig toe aan wat al geen erg goede serie was en blijkt zelfs nog vele malen flauwer.

Na de avonturen van het vorige seizoen moet generaal Naird zich verantwoorden tegenover de nieuwe regering. Het goede nieuws: zijn Space Force mag blijven bestaan. Het slechte nieuws: een fors kleiner budget. Dit betekent dat een bemande missie naar Mars moet worden geannuleerd en Adrian Mallory zijn prestigieuze wetenschappelijke studies ziet verdwijnen.

Het eerste seizoen van Space Force werd gemaakt en bedacht tijdens de periode dat Donald Trump nog in het Witte Huis zat. Er waren vele verwijzingen naar zijn Twitter-gebruik en de rare beslissingen van een president die verder consequent buiten beeld bleef. Deze grappen waren al vrij tandeloos, maar met het aantreden van een nieuwe Amerikaanse president hebben de makers geen bruikbare vijand meer. Daardoor blijft er eigenlijk maar weinig van de serie overeind.

Misschien is het probleem dat de makers hebben geprobeerd een werksitcom te maken, terwijl bijtende politieke satire misschien meer op zijn plaats zou zijn. In plaats daarvan gaat de serie uit van een reeks situaties en incidenten waar de humor uit voort moet komen. Deze situaties, zoals bijvoorbeeld een deal met een energiedrankjesmerk, verzanden al snel in heel makkelijke humor.

Heel vreemd is die keuze voor werksitcom niet. Greg Daniels, bekend als maker van de Amerikaanse The Office en Steven Carell, die jarenlang in die serie speelde, zijn de bedenkers van Space Force. Maar waar The Office koos voor personages met distinctieve en rare kenmerken, ontbreken die in Space Force totaal.

Aan het einde van het eerste seizoen liep een missie naar de maan helemaal uit de hand. Een van de bemanningsleden, Angela Ali, heeft daar posttraumatische stressstoornis aan overgehouden en heeft dus veel moeite met functioneren sinds ze weer terug is op aarde. Ze krijgt een relatie met wetenschapper Chan, maar de verwachtingen van elkaar blijken erg verschillend. Deze relatie staat centraal in dit tweede seizoen, maar de romantische elementen worden op een bijna soapachtige manier uitgewerkt.

Een grote cliffhanger aan het einde van deze nieuwe afleveringen sorteert alvast voor op een mogelijk derde seizoen. Waar eerder misschien de hoop was dat de juiste toon gevonden zou worden, lijkt deze serie nu toch echt gedoemd in al zijn flauwe grapjes ten onder te gaan. Het nieuwe seizoen van Space Force biedt geen memorabele scènes of personages en zelfs John Malkovich komt niet uit de verf. Het is jammer dat deze serie met veel potentie verworden is tot iets zonder enige inhoud of ook maar een moment van emotie.

★★☆☆☆

Space Force is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Quentin Tarantino brengt misdaadserie 'Justified' mogelijk terug
Series / Nieuws

Quentin Tarantino brengt misdaadserie 'Justified' mogelijk terug

De beroemde regisseur gaat weliswaar nog maar één film maken, maar dat wil niet zeggen dat hij tussendoor niet andere projecten kan maken.

Topregisseur Quentin Tarantino is momenteel in onderhandeling met FX om een of twee afleveringen te regisseren van de Justified-herleving die de titel Justified: City Primeval draagt.

In City Primeval zien we Timothy Olyphant opnieuw als U.S. Marshall Raylan Givens, een rol die hij eerder speelde in zes seizoenen Justified. De oorspronkelijke serie was tussen 2009 en 2015 goed voor een groot aantal prijzen.

Het nieuwe seizoen speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen uit de oorspronkelijke reeks af. Given woont nu in Miami, waar hij zijn leven als marshall en vader van een 14-jarige dochter in goede banen probeert te leiden.

Perfect materiaal voor QT?
Door een gebeurtenis op een snelweg in Florida belandt Raylan echter in Detroit, waar hij te maken krijgt met de gewelddadige sociopaat Clement Mansell (alias The Oklahoma Wildman).

Olyphant was recent nog te zien in Tarantino's film Once Upon a Time in Hollywood. Tarantino heeft altijd laten weten een grote fan te zijn geweest van Justified, en castte eerder ook al andere acteurs uit de serie in zijn films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander' krijgt een prequel-serie!
Series / Nieuws

'Outlander' krijgt een prequel-serie!

De wereld van de nog steeds uiterst populaire serie wordt verder uitgebreid.

Het Amerikaanse netwerk Starz werkt momenteel aan een prequel op de megapopulaire romantische tijdreis-dramaserie Outlander.

Uitvoerend producent en showrunner Matthew B. Roberts is naar verluidt al ingehuurd om de spinoff-serie te schrijven en te produceren voor Starz. Daarnaast wordt er momenteel een groep schrijvers samengesteld om de serie verder vorm te geven.

Spinoff ahoy!
In de komende weken zou er al begonnen worden met serieus werk aan de serie, maar Starz doet nog geheimzinnig over de exacte plot. De huidige Outlander-serie verfilmt per seizoen één boek uit Diana Gabaldons gelijknamige boekenreeks.

Ronald D. Moore, die Outlander ontwikkelde voor tv, zal samen met Maril Davis produceren voor Sony Pictures Television. Het is nog onbekend wanneer we de prequel-serie kunnen verwachten.

Het zesde seizoen van de reguliere Outlander begint overigens op 6 maart a.s. Werk aan een zevende seizoen is ook al begonnen, dus er is genoeg moois op komst voor Outlander-fans!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.