Hoe 'Peaky Blinders' omgaat met dit verschrikkelijke verlies

Hoe 'Peaky Blinders' omgaat met dit verlies

Peaky Blinders moet het helaas zonder een van zijn hoofdrolspeelsters doen in seizoen 6.

Jim Pedd, 26 februari 2022 12:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Steven Knight, bedenker van de hitserie Peaky Blinders, onthult hoe het zesde seizoen van zijn serie omgaat met het overlijden van actrice Helen McCrory.
Actrice McCrory is bij veel fans bekend als Narcissa Malfoy in de Harry Potter-films, maar werd in 2013 ook gecast als Aunt Polly in de BBC-serie Peaky Blinders. Daarmee was zij de matriarch van de Shelby-familie in de BBC-serie.

Peaky Blinders
Het was de ambitie van Polly's neefje Thomas 'Tommy' Shelby die de familie in rap tempo op hielp klimmen op de maatschappelijke ladder, maar de ijzeren wil van Polly en haar scherpe geest verzekerde het overleven van de misdaadfamilie.

Helaas overleed McCrory in april vorig jaar aan borstkanker, toen de opnames van Peaky Blinders seizoen 6 nog bezig waren. Gehint wordt wel op een begrafenis voor haar personage.

In een interview met Radio Times vertelde Knight hierover: "Het is een beetje zoals wanneer je iemand binnen je familie verliest. Ze zijn er niet meer, maar hun mening is er nog. Dus je denkt vaak: 'Wat zou zij hiervan gevonden hebben?' Dat heb ik geprobeerd te houden met Polly, zodat de familie nog altijd denkt: 'Wat zou Polly gedaan hebben?' want zo werkt het denk ik."

Peaky Blinders zie je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Peaky Blinders, BBC, Steven Knight, Cillian Murphy, Helen McCrory

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws